AUTOŠOVINIZAM U USPONU! Deo Novosađana pokušava da oskrnavi zastavu na kojoj se nalazi grb Republike Srbije i mapa Kosova i Metohije

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jun.2023, 16:17

AUTOŠOVINIZAM U USPONU! Deo Novosađana pokušava da oskrnavi zastavu na kojoj se nalazi grb Republike Srbije i mapa Kosova i Metohije

Već par noći pokušavaju da skinu zastavu na kojoj se nalazi grb Republike Srbije i mapa Kosova i Metohije

Da je autošovinizam posebna bolest koja je kao virus zahvatila deo Novosađana, potvrđuje slika koja dolazi sa bedema Petrovaradinske tvrđave.

Kako se nezvanično saznaje S.Đ. učesnik protesta sa nekoliko svojih istomišljenika pokušava već par noći da skine zastavu na kojoj se nalazi grb Republike Srbije i mapa Kosova i Metohije.

Jednom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << portalu se javila grupa mladih momaka koji su zastavu postavili i u razgovoru sa njima smo došli do informacija da određena grupa momaka već noćima pokušava da oskrnavi zastavu na kojoj se simbolizuje celovita Republika Srbija.

Motiv ovih mladih ljudi da postave zastavu kako su nam rekli jeste podrška našem narodu na Kosovu i Metohiji u ovim teškim trenucima.

U razgovoru su rekli da će biti istrajni u odbrani zastave i nije im jasno koji motivi osim mržnje mogu da pokrenu ljude da skrnave ono što je najsvetije celom srpskom narodu, a to je Kosovo i Metohija.

Da je mržnja prema srpskoj trobojci i svemu što ima veze sa Srbijom manir pojedinih opozicionih aktivista koji su bliski komunističkim i anarhističkim ideologijama, videli smo u prethodnom periodu kada su pre manje od godinu dana razbijane prostorije Srpske napredne stranke na Bulevaru oslobođenja i tom prilikom je takođe bacana i kidana srpska zastava.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.