ARIFI SANJA REFERENDUM ZA PREŠEVSKU DOLINU: Šta zahtev za uključivanje u pregovore znači za jug Srbije?

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Feb.2021, 15:22

ARIFI "SANJA" REFERENDUM ZA PREŠEVSKU DOLINU: Šta zahtev za uključivanje u pregovore znači za jug Srbije?

Gradonačelnik Preševa zatražio o Kurtija da se uključi u dijalog Beograda i Prištine

Gradonačelnik Preševa Šćiprim Arifi zatražio je od verovatnog budućeg kosovskog premijera Aljbina Kurtija da albanski predstavnici iz opština na jugu centralne Srbije učestvuju u dijalogu Beograda i Prištine.

- Učešće Preševske doline u dijalogu je neophodno. Očekujem od nove Kurtijeve vlade da budemo učesnici ovog dijaloga - rekao je Arifi za Kosova preš. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Objasnio je da je jedan od razloga to što mladići i devojke koji studiraju na Kosovu ne mogu da se zaposle u opštini Preševo jer im diplome nisu priznate.

Govoreći o ujedinjenju Kosova sa Preševskom dolinom, on kaže da za to postoje uslovi, ali insistira da se ne prihvati nikakva razmena teritorija niti korekcija granice, prenosi Kosovo onlajn.

- Trebalo bi da se pridružimo na osnovu referenduma Republici Kosovo, ali uz određene uslove. I eto nas u liniji sa Aljbinom. Uslov broj jedan je da ne sme biti razmene teritorija. Uslov broj dva je da promena granica ne znači parcijalizaciju doline. Međunarodna podrška je treći uslov - rekao je Arifi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.