APEL DA SE PUSTI NOVAK DA KRSTI DECU: Đokovića koga kao sportistu cene i mnogi kosovski Albanci

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Maj.2023, 21:21

APEL DA SE PUSTI NOVAK DA KRSTI DECU: Đokovića koga kao sportistu cene i mnogi kosovski Albanci

Pokušavaju da mu zabrane ulzak u južnu srpsku pokrajinu.

Nakon što je srpski tensier Novak Đoković javno, u razgovoru za italijanske medije, izrazio želju da sa suprugom Jelenom krsti decu na Kosovu i Metohiji, ministar kulture Hajrula Čeku takozvanog Kosova se oglasio porukom na Tviteru: "Nema vakcine, nema ulaska".

Inače, privremene kosovske vlasti su pre tačno godinu dana uvele najblaži set mera, u okviru kojih je izostalo uslovljavanje prethodnog vakcinisanja, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pa ni potvrde o vakcinaciji od tog trenutka nisu tražene na prelazima.

U vezi sa tim javno se oglasila Eparhija raško-prizrenska čije saopštenje prenosimo u celosti.

- Eparhija raško – prizrenska je duboko ožalošćena tvitom kosovskog ministra kulture i sporta g. Čekua da nije zakonski moguć dolazak na Kosovo i Metohiju najboljem svetskom teniseru Novaku Đokoviću jer nije primio vakcinu protiv Kovida, iako ta zakonska obaveza nije na snazi već više od godinu dana. Novak Đoković je izrazio želju da krsti svoju decu u jednoj od svetinja na Kosovu i Metohiji, odakle i sam potiče.

Pitamo se kakve šanse za mir i razumevanje na Kosovu i Metohiji šalje jedan zvaničnik kosovske vlade i to ministar za kulturu i sport kada neprimerenim komentarom na drustvenim mrežama pogrešno interpretira izjavu Novaka Đokovića koji je u svom intervjuu za Koriere dela Sera rekao: "Ne želim da se bavim politikom, ali za svakog Srbina Kosovo je srce, ono je centar naše kulture, našeg identiteta, naše tradicije, naše vere", a sve u kontekstu njegove javno izražene želje da svoju decu krsti na Kosovu i Metohiji.

Molimo se Bogu da se ovo pitanje reši u skladu sa pravom slobodnog kretanja svih građana i verskih sloboda svih jer ne postoje nikakvi zakonski razlozi za zabranu ulaska g. Đokovića koga kao sportistu cene i mnogi kosovski Albanci. Važno je napomenuti da nosioci poruke mira, kakvi su Njegova Svetost Patrijarh Porfirije i Gospodin Novak Đoković, samo doprinose suživotu Albanaca, Srba i drugih naroda noseći blagoslov za sve one koji ovde žive.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.