AMBASADOR KIPRA OTKRIVA: Hoće li ostrvo promeniti stav po pitanju Kosova i Metohije?

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Sep.2023, 19:33

AMBASADOR KIPRA OTKRIVA: Hoće li ostrvo promeniti stav po pitanju Kosova i Metohije?

Zalaže se za još jednu stvar

Novoimenovani ambasador Kipra u Republici Srbiji Andreas Fotiju, danas je, u razgovoru sa predsednikom spoljnopolitičkog odbora Narodne skupštine Borkom Stefanovićem, izjavio da njegova zemlja neće promeniti poziciju kada je reč o KiM, i zahvalio na zalaganju Srbije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope po pitanju kiparskog teritorijalnog integriteta i suvereniteta.

Ambasador je bliže objasnio i situaciju podeljenog Kipra >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i nastavka pregovora koji bi bili od značaja za nacionalni interes, saopštila je skupštinska pres služba.

On je poručio je da će tokom svog mandata nastaviti da gradi što bliže bilateralne odnose dve zemlje, ali i da će pokušati da produbi ekonomsku saradnju koja nije na zavidnom nivou, s obzirom na čvrste veze Srbije i Kipra.

Dodao je da je Kipar zemlja koja se zalaže za ubrzanje procesa priključenja Srbije i Zapadnog Balkana Evropskoj uniji, i da se taj proces ne sme izgubiti iz fokusa u EU. Naglasio je da otvaranje klastera mora da se ubrza kako javnost u Srbiji ne bi izgubila zainteresovanost za pristupanje ovoj zajednici.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.