Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Maj.2019, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ALBANCI na KOPAONIKU postavljaju granice VELIKE ALBANIJE?!

Albanci su upadom na sever Kosova i hapšenjem Srba istakli svoje jasne pretenzije da žele da sve što je srpsko proteraju sa južne srpske pokrajine.

Prema rečima predsednika Srbije Aleksandra Vučića granicu velike Albanije žele da postave na Kopaoniku.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraćajući se poslanicima u Skupštini ukazao je i na mogućnost da Priština pokuša da uspostavi albansku granicu na Kopaoniku, ali da će Srbija to onemogućiti.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Predsednik Srbije je ukazao da je predsednik privremenih institucija u Prištini Hašim Tači u ponedeljak pozvao Albaniju na ujedinjenje, a to znači, ističe, da oni žele da uspostave albansku granicu prema Srbiji na Kopaoniku.

- Dakle, granica velike Albanije može i u narednih nekoliko dana da nam se pojavi na Kopaoniku, zahvaljujući i Srbima, koji su im pomagali u tome, a moj odgovor njima je - neće biti takve velike granice na Kopaoniku - rekao je Vučić.

Granica koju je pomenuo predsednik Srbije bi prema nekim ranijim izjavama albanskih lidera i njihovim mapapa trebalo da bude na Pančićevom vrhu.

Podsetimo ako bi se nekada realizovala ideja o nastanku "velike Albanije", ona bi pored Albanije i Kosova "štipnula" i teritorije Crne Gore, Srbije, Makedonije i Grčke.

Po toj zamisli u njen sastav bi ušli Ulcinj, Plav, Rožaje i Podgorica (Crna Gora), zatim Kosovo, Preševska dolina Leskovac, Vranje i Prokuplje (Srbija), zapadna Makedonija i Skoplje (Makedonija), kao i grčki deo uz Albaniju i Makedonijom, do grada Janjina (Grčka). Tako bi, recimo, i čuvenogrčko ostrvo Krf postalo deo "velike Albanije".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.