30 dana pritora Srbinu koji se tereti za ratni zločin

Izvor: B92, 22.Jul.2019, 15:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

30 dana pritora Srbinu koji se tereti za ratni zločin

Priština -- Osnovni sud u Prištini odredio je pritvor do 30 dana Srbinu Goranu Stanišiću zbog sumnje da je izvršio ratni zločin protiv civilnog stanovništva na Kosovu .

Raseljeni Srbin Goran Stanišić iz sela Gornja Gušterica, opština Lipljan, uhapšen je pre dva dana na prelazu Jarinje. On se sumnjiči da je izvršio ratni zločin protiv civilnog stanovništva 1999. godine na Kosovu i Metohiji.

Njegov branilac Miro Delević rekao je Tanjugu da je Stanišiću >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pritvor određen radi obezbeđenja prisustva u toku postupka, pošto sud nije prihvatio jemstvo koje mu je odbrana ponudila.

"Uložiću žalbu u roku od 24 sata", naglasio je Delević.

Stanišić se sumnjiči da je izmedju 15. i 16. aprila 1999. u selu Slavonje, opština Lipljan počinio ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

Njegov advokat tvrdi da će podneti dokaze sudu i tužilaštvu da Stanišić u to vreme nije ni bio u tom mestu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.