Savet ministarstvima u Britaniji - ne koristiti Kasperski

Izvor: N1 televizija, 02.Dec.2017, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savet ministarstvima u Britaniji - ne koristiti Kasperski

Britanska agencija za bezbednost je na internetu dala preporuku ministarstvima da ne koriste softver ruske firme Kasperski

Šef Nacionalnog centra za bezbednost na internetu Kiaran Martin rekao je da Rusija deluje "protiv interesa Velike Britanije u sajber prostoru".

Martin je naveo da Moskva "cilja britansku centralnu vladu" i dodao da se softveri ruskog proizvođača ne smeju koristiti u sistemima povezanim sa pitanjima od nacionalne bezbednosti.

Britanski zvaničnici pregovaraju sa čelnicima kompanije Kasperski o sprečavanju "prebacivanja britanskih podataka u Rusiju", rekao je on.

Čelnici Kasperskog su odbacili optužbe
Pogledaj vesti o: Kaspersky

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Britanija: Preporuka ministarstvima da ne koriste Kasperski

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 02.Dec.2017

Britanska vlada izdala je novo upozorenje o bezbednosnim rizicima upotrebe ruskog antivirusnog softvera firme Kasperski, prenosi BBC Nacionalni centar za sajber bezbednost poslaće svim vladinim odeljenjima upozorenje protiv upotrebe proizvoda za sisteme vezane za nacionalnu sigurnost. Britanska agencija...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.