Požar na Bliskom istoku: Kompjuterski virus Flame, novo oružje sajber špijunaže

Izvor: Informacija.rs, 29.Maj.2012, 12:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

'Požar' na Bliskom istoku: Kompjuterski virus Flame, novo oružje sajber špijunaže

Stručnjaci Kaspersky Laba otkrili su novi malver nazvan Flame koji se koristi u hakerskim napadima sa ciljem prikupljanja poverljivih podataka, za koji stručnjaci kažu da je možda najsofisticiranije sajber oružje sa kojim su se do sada susreli. Najveći broj infekcija računara malverom Flame je zabeležen u Iranu (198), zatim u Izraelu i Palestini (98), Sudanu (32), Libanonu (18), Saudisjkoj Arabiji (10) i Egiptu (5).

Nastavak na Informacija.rs...






Povezane vesti

Novo oružje sajber ratovanja, kompjuterski virus Flame: Kako radi i ko stoji iza napada

Izvor: Informacija.rs, 30.Maj.2012, 11:34

Kao bomba odjeknula je vest o novom kompjuterskom virusu Flame koga stručnjaci opisuju kao "najmoćniji" virus u istoriji, čija kompleksnost kao i izbor meta napada ukazuju da je za njegov razvoj i pojavu na internetu odgovorna neka država. "Novi" virus je ustvari star najmanje dve godine, iako je...

Nastavak na Informacija.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Informacija.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Informacija.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.