Novom verzijom programa Kaspersky Internet Security za Android možete upravljati putem pametnog sata

Izvor: Objava, 10.Mar.2016, 14:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novom verzijom programa Kaspersky Internet Security za Android možete upravljati putem pametnog sata

Kompanija Kaspersky Lab predstavila je novu verziju programa Kaspersky Internet Security za Android, koja, pored toga što nudi poboljšane performanse kada je u pitanju brzina i kvalitet zaštite, sadrži i opciju za upravljanje zaštitom preko Android nosivih uređaja.
Samo u 2015. godini, kompanija Kaspersky Lab detektovala je blizu 17 miliona napada malicioznim mobilnim softverima, među kojima su bili programi za nadzor, ucene, krađu novca i druge kriminalne aktivnosti.
Kaspersky Internet Security za Android omogućuje zaštitu od malver pretnji za Android operativni sistem. Kako bi korisnicima pojednostavila upravljanje zaštitom, kompanija Kaspersky Lab objavila je novu, ažuriranu verziju ovog programa koja uključuje opciju za upravljanje pomoću Android pametnih satova.
Pametan sat sada može da prikazuje obaveštenja programa Kaspersky Internet Security za Android koji je prethodno instaliran na povezan pametni telefon ili tablet. To znači, na primer, da bi na pametnom satu moglo da bude prikazano obaveštenje o pretnji koja je detektovana na uređaju. Korisnik takođe može da izdaje daljinske komande pomoću sata, pritiskajući tipke na ekranu ili glasovnom kontrolom. Te komande mogu da aktiviraju zvučni alarm sa ciljem da korisnik pronađe izgubljeni telefon, pokrenu skeniranje malver pretnji za Android ili ažuriraju antivirus baze podataka.
Pored toga, nova verzija bezbednosnog rešenja sada je kompatibilna sa platformom Android 6.0, što omogućuje efektivnu zaštitu od onlajn pretnji za još veći broj korisnika Android uređaja.
„Prema statističkim podacima, Android operativni sistem nalazi se na drugom mestu po broju napada na ovu platformu, odmah iza operativnog sistema Microsoft Windows, zbog čega korisnicima Android uređaja čvrsto preporučujemo da koriste bezbednosna rešenja. U isto vreme, tržište Internet stvari (Internet of things) razvija se veoma brzo, što privlači sve veći broj korisnika. To znači da prodavci bezbednosnih rešenja treba korisnicima da omoguće korišćenje IoT (Internet of things) tehnologije u kombinaciji sa njihovim bezbednosnim rešenjima”, izjavio je Aleksej Čikov (Alexey Chikov), menadžer proizvoda u kompaniji Kaspersky Lab.
Novi program Kaspersky Internet Security za Android dostupan je na Google Play prodavnici, na veb stranici kompanije Kaspersky Lab i kao deo programa Kaspersky Internet Security – Multi-Device i Kaspersky Total Security – Multi-Device. U 2015. godini, kompanija Google dodelila je kompaniji Kaspersky Lab nagradu „Top Developer“ za inovativni pristup i proizvode visokog kvaliteta.
Pored zaštite od malicioznih softvera i veb stranica, ovo rešenje sadrži alate koji omogućuju daljinsko upravljanje uređajem u slučaju gubitka ili krađe, kako bi korisnici mogli da eliminišu nepoželjne pozive i poruke i kako bi zaštitili lične podatke od nepoznatnih osoba. Korisnici takođe mogu daljinski da kontrolišu proizvod putem portala My Kaspersky, i na taj način aktiviraju funkciju za zaštitu od krađe (Anti-Theft), uključe ili isključe opciju za zaštitu privatnosti (Privacy Protection) ili ažuriraju antivirusne baze podataka.
Više informacija o rešenju Kaspersky Internet Security za Android dostupno je na veb stranici kompanije Kaspersky Lab. Kako biste saznali više o besplatnim rešenjima kompanije, posetite stranicu free.kaspersky.com.
Pogledaj vesti o: Kaspersky,   Android