Kaspersky predstavio Safe Browser za Win Phone

Izvor: B92, 10.Mar.2014, 17:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kaspersky predstavio Safe Browser za Win Phone

Kompanija Kaspersky Lab predstavila je novu besplatnu aplikaciju Safe Browser za Windows Phone koja ima za cilj da omogući bezbedno korišćenje interneta na pametnim telefonima koji imaju Microsoft OS.

Aplikacija ima zaštitu protiv phisinga, široko rasprostranjenog problema koji napada PC računare i mobilne uređaje, a dostupna je na stranici Windows Phone, saopštio je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kaspersky Lab.

Kako se objašnjava, phisinga prevare podrazumevaju da sajber kriminalci prave lažne sajtove i mejlove kako bi prevarili naivne korisnike da daju svoje lične podatke, a samo prošle godine jedan od tri korisnika interneta je primio poruke sa phisinga linkovima.

Aplikacija Kaspersky Safe Browser za Windows Phone blokira linkove koji vode do nekih sadržaja koji mogu da budu štetni.

Ova aplikacija prima informacije o zlonamernim sajtovima od anti-phisinga baze podataka koja se nalazi na Kaspersky Security Network klaudu, a to omogućava blokiranje čak i one phisinga stranice koje su se tek nedavno pojavile na internetu.

Osim što blokira phisinga linkove, aplikacija može da filtrira veb izvore prema njihovom sadržaju.

Korisnici mogu da izaberu koje vrste sajtova treba da budu blokirane, kao što su pornogafski sajtovi, sajtovi koji sadrže sramotne reči ili scene nasilja, sajtovi za igre, sajtovi društvenih mreža...

Ova funkcija takođe pomaže roditeljima da sačuvaju decu od štetnih sadržaja.

Kaspersky Safe Browser za Windows Phone bi trebalo da se doda na Kid's Corner, poseban deo za decu na Windows Phone pametnim telefonima koji sadrži aplikacije i određene sadržaje koje su izabrali roditelji.

Kaspersky Safe Browser za Windows Phone proširuje ponudu proizvoda kompanije Kaspersky Lab za mobilne platforme, koja trenutno sadrži bezbednosno rešenje Kaspersky Internet Security za Android, kao i Kaspersky Safe Browser za iOS aplikaciju koja je predstavljena u oktobru 2013.

Foto: Image courtesy of Stuart Miles / FreeDigitalPhotos.net

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Bezbedni internet na Windows telefonima

Izvor: Blic, 10.Mar.2014

Kompanija Kaspersky Lab predstavila je svoj novu besplatnu aplikaciju Safe Browser za Windows Phone koja ima za cilj da omogući bezbedno korišćenje interneta na "pametnim" telefonima. ..Ovo novo rešenje ima zaštitu protiv fišinga, široko rasprostranjenog problema koji napada PC računare i mobilne...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.