GReAT Ideas. Powered by SAS: Kaspersky pokreće seriju onlajn sesija o pretnjama visokog kalibra

Izvor: Objava, 08.Jun.2020, 13:33

GReAT Ideas. Powered by SAS: Kaspersky pokreće seriju onlajn sesija o pretnjama visokog kalibra

Kompanija Kaspersky započinje seriju onlajn sesija čiji je cilj prezentovanje znanja i najnovijih otkrića u oblasti sajber bezbednosti, koje svi zainteresovani mogu pratiti iz udobnosti svog doma. Prvi događaj je zakazan za 17. jun 2020. godine. Domaćin onlajn događaja je Kaspersky GReAT tim – tim za globalno istraživanje i analizu – koji radi na otkrivanju naprednih upornih pretnji, sajberšpijunažnih kampanja, velikih malvera i ransomvera, i underground sajberkriminalnih trendova širom sveta. Događaj će prijatnu atmosferu sajber bezbednosne konferencije preneti u domove gledalaca. Onlajn događaj je otvoren i besplatan za sve stručnjake i entuzijaste širom sveta koji se bave informacijama o pretnjama.

Pod sloganom ‘GReAT Ideas. Powered by SAS’, ove serije razgovora će pružiti detaljniji uvid u rad GReAT tima. Inspirisani redovnim timskim sastancima koji se održavaju na unutrašnjem nivou, kao i prijatnom atmosferom razmene znanja sa Security Analyst Summit-a, ovi događaji će gledaocima pružiti dodatne informacije o oblasti pretnji. To uključuje detalje o najnovijim otkrivenim slučajevima pretnji i tehnikama koje se koriste u svetu sajber bezbednosti, direktno od stručnjaka GReAT tima.

Na sesijama će biti reči o nedavnim i tek otkrivenim slučajevima naprednih upornih pretnji, uvidima, prilagođenim internim alatima, primerima upotrebe informacija o pretnjama i proizvoda kompanije Kaspersky – uz još mnogo toga. Svaka sesija će sadržati četiri prezentacije u trajanju od 15 do 20 minuta, u kojima će biti reči o najsavremenijim alatima, trenutnim projektima i najnovijim naprednim upornim pretnjama koje je otkrio GReAT tim.
Na prvoj sesiji “GReAT Ideas. Powered by SAS” biće reči o sledećim temama:
- Povezivanje napada sa akterima pretnji: studije slučaja
- Lov na pretnje pomoću novog mehanizma kompanije Kaspersky za atribuciju malvera
- Microcin-2020: zabrana GitLab programera, neusaglašene utičnice i sock
- Sledeća generacija IoT honeypots
“Kako smo se premestili u novo okruženje, osetili smo da se javila potreba za podrškom sajber-bezbednosne zajednice. Ranije smo mogli da se povežemo i razmenimo saznanja tokom raznih oflajn konferencija, i ova aktivnost je mnogim stručnjacima pomogla da konstantno napreduju, ali to je sada postalo mnogo teže. Sa “GReAT Ideas” sesijama želimo da popunimo tu prazninu i da se neformalno povežemo sa istraživačima, braniocima mreže, i praktično svima unutar zajednice koja se bavi informacijama o pretnjama, kao i da podelimo i diskutujemo o uvidima i nalazima koji mogu pomoći lovcima na pretnje da postanu bolji sajber-bezbednosni stručnjaci,” komentariše Kostin Raiu (Costin Rau), direktor GReAT tima u kompaniji Kaspersky.
Saznajte više o događaju “GReAT Ideas. Powered by SAS” i prijavite se da učestvujete u prvoj onlajn sesiji ovde: https://kas.pr/8igm