FIŠING NAPADI PREKO IMEJLA: Nova prevara koja cilja mala i srednja preduzeća

Izvor: DobreVesti.rs, 28.Feb.2024, 17:11

FIŠING NAPADI PREKO IMEJLA: Nova prevara koja cilja mala i srednja preduzeća

Kompanija Kasperski je razotkrila novu phishing kampanju koja cilja mala i srednja preduzeća. Napad koristi SendGrid provajdera da se infiltrira na mail liste klijenata i koristi ukradene akreditive za slanje phishing imejlova, koji izgledaju autentično, tako da lako prevare primaoce.

 
Sajber kriminalci često ciljaju mejling liste koje kompanije koriste da dođu do kupaca, što može da se koristi kao platforma za maliciozne napade, phishing i druge sofisticirane prevare. Pristup legitimnim alatima za slanje velikog broja imejlova (bunk email) dodatno povećava šanse da napadi budu uspešni. Shodno tome, napadači često pokušavaju da kompromituju naloge kompanija kod provajdera. U  najnovijem istraživanju, kompanija...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.