Zašto novi YouTube snimci imaju tačno 301 pregled?

Izvor: B92, 19.Avg.2013, 09:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zašto novi YouTube snimci imaju tačno 301 pregled?

Skoro svaki novi video na YouTubeu neko vreme ima tačno 301 pregled, a ispada da u pitanju nije neverovatna slučajnost, već za ovo postoji razlog – YouTube ovo radi namerno.

Kada se postavi novi video i počne da skreće pažnju posetilaca na sebe, Google želi da bude siguran da ti pregledi dolaze od pravih posetilaca i da u pitanju nisu „namešteni“ klikovi pojedinih kompanija ili pojedinaca kako bi skrenuli >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pažnju na svoj video ili proizvod.

Zbog toga YouTUbe zaustavlja brojač na 301 pregled dok njegovi sistemi statistički pregledaju video i njegove kopije na serverima širom sveta kako bi verifikovali posetu.

Nije jasno zašto je kompanija izabrala baš broj 301.

Ted Hamilton, jedan od YouTube menadžera, kaže da ne zna zašto je baš taj broj pregleda izabran, i dodaje da svaki video koji za jako kratko vreme privuče veliki broj osoba biva podvrgnut proveri.

YouTube zaustavlja brojač na 301 pregledu na pola dana, a ponekad i duže, dok se vrši verifikacija ali se interno i dalje nastavlja beleženje pregleda. Kada se broj pregleda verifikuje, ukupan broj pregleda u tom periodu se dodaje javnom brojaču.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Zašto novi YouTube snimci imaju tačno 301 pregled?

Izvor: B92, 19.Avg.2013

Skoro svaki novi video na YouTubeu neko vreme ima tačno 301 pregled, a ispada da u pitanju nije neverovatna slučajnost, već za ovo postoji razlog – YouTube ovo radi namerno...Kada se postavi novi video i počne da skreće pažnju posetilaca na sebe, Google želi da bude siguran da ti pregledi dolaze...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.