Youtube uvodi nove alate i pojednostavljuje korišćenje

Izvor: Radio 021, 20.Sep.2018, 08:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Youtube uvodi nove alate i pojednostavljuje korišćenje

Korisnici Youtube-a uskoro će biti u mogućnosti da ograniče vreme gledanja snimaka. Novi alati, jednostavni za korišćenje, trebalo bi da postanu globalno dostupni do kraja nedelje.

Alati se sastoje od kolekcije statističkih podataka o tome koliko ste vremena proveli gledajući video snimke na Youuube-u, uključujući Youtube Music i Youtube TV, nekoliko dodatnih opcija pomoću kojih možete da odredite koja obaveštenja ćete primati od Googleovog videoservisa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i koliko često, kao i mogućnost postavljanja ograničenja gledanja.

Statistički podaci podeljeni su na gledanje tokom današnjeg i jučerašnjeg dana i protekle nedelje, a sadrže i nedeljni prosek. Zasnivaju se na onome što se može naći u vašoj istoriji pregleda. A ako je obrišete ili ne uključite, podaci neće biti precizni.

Nije, međutim, jasno da li se računaju videozapisi pregledani dok niste bili povezani na internet. A ako imate više kanala na Youtube-u pod istim korisničkim Google nalogom, biće vam dostupni podaci samo za gledanje koje ste objavili dok ste bili ulogovani u svoj glavni korisnički nalog.

Da biste došli do statističkih podataka na mobilnom telefonu, dovoljno je da otvorite Youtube i potom kliknete na svoj profil u gornjem desnom uglu kako biste otvorili meni sa postavkama. U meniju pronađite opciju Time watched.

Kada je reč o desktop računarima, izgleda da u Google-u još nisu nadogradili veb interfejs za Youtube da bi podržavao novu funkciju.

Autor: Gizmodo

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Jutjub

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.