Youtube trebalo da bude dating sajt

Izvor: Radio 021, 17.Mar.2016, 15:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Youtube trebalo da bude dating sajt

Osnivač YouTube sajta Stiv Čen, koji ja Google kupio tokom 2006. godine za 1,6 milijardi dolara, kaže da je taj sajt prvobitno bio zamišljen kao sajt za upoznavanje budućih partnera.

Svako bi rekao nešto o sebi u videu, to bi okačio na mrežu i ako do kontakta dođe - dođe, a ako ne - snimi se drugi video.

Ipak, ova ideja nije zaživela, srećom, pet dana niko nije okačio nijedan video i Čen je sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << još dvojicom osnivača odlučio da YouTube "otvori" za sve vrste videa.

Tri tvorca YouTube znala su da "ima nešto u vezi sa videom" i da je to budućnost, ali nisu bila sigurna šta je to tačno. Onda su napravili pravi potez kad su "dating" sajt otvorili za "upload" bilo kakvog videa.

YouTube danas koristi više od milijardu ljudi svakog meseca, kačeći na njega više stotina sati video materijala svakog dana.

Autor: CNet

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.