Izvor: Radio 021, 31.Maj.2020, 13:14

Youtube dodaje poglavlja za lakšu navigaciju

Youtube je odlučio da u video fajlove uvede poglavlja kako bi olakšao navigaciju korisnicima.

Nakon što je posle test perioda primio pozitivne odgovore od korisnika, ova funkcija je zvanično uključena u Youtube od 28. maja.

Poglavlja će biti dostupna na vebu, kao i u Android i iOS Youtube aplikacijama.

Korisnici će biti u mogućnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << da kliknu na početak poglavlja kako bi brzo "skočili" na određeni deo video-klipa. To je mnogo zgodnija varijanta od ubrzavanja ili skrolovanja kroz video fajl. Poglavlja su vidljiva na dnu video plejera i pokazuju vremenske odrednice.

Ipak, Youtube neće nametati korisnicima upotrebu poglavlja. Ona su opciona i pojavljivaće se samo ako kreator video snimka odluči da ih uključi.

Youtube je ipak postavio nekoliko ograničenja za upotrebu poglavlja. Neophodno je da prvo poglavlje krene na 0:00, odnosno na početku video snimka, a on mora da ima najmanje tri poglavlja sa minimalnim pojedinačnim trajanjem od 10 sekundi.

Autor: Engadget

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.