YouTube uvodi više reklama

Izvor: NovaEnergija.net, 24.Nov.2018, 11:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

YouTube uvodi više reklama

YouTube korisnike bi uskoro moglo da sačeka još više reklama, budući da je planirano da se umesto jedne u nizu prikazuju po dve reklame, a pre, ili na sredini sadržaja koji se gleda. Tako se ova platforma sve više približava formi koja podseća na online TV, a kako po pitanju sadržaja, tako i kada se radi o marketingu.
Naime, video servis koji je u vlasništvu kompanije Google razvio je takozvani „ad pods“, koji omogućava prikazivanje po dve reklamne poruke odjednom. Iz >> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net << kompanije kažu da bi novi servis trebalo da obezbedi način reklamiranja koji bi odgovarao svima, te bi, tvrde, novi sistem trebalo da bude manje dosadan gledaocima, ali tako da ipak obezbedi dovoljno novca od reklamiranja.
Očekuje se da bi YouTube uskoro mogao da počne sa prikazivanjem većeg broja reklama, ali uz manji broj prekida, te će, na primer, četiri reklame biti prikazivane tokom dva prekida, što je poboljšanje u odnosu na prikazivanje pojedinačnih reklama koje je podrazumevalo i veći broj prekida.
Ostaje da se vidi koliko će nova strategija biti uspešna, budući da YouTube radi sa publikom koja je prilično osetljiva na marketinške sadržaje, te dužinu trajanja reklama, a oni koji reklame uopšte ne žele mogu da za 10 dolara mesečno dobiju servis koji je potpuno oslobođen ovakvih sadržaja.
Izvor: AdAge / PC Press
Foto: Pixabay

Nastavak na NovaEnergija.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.