Izvor: Mondo, 23.Avg.2019, 13:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

YouTube sklanja video snimke iz Hongkonga

YouTube mreža isključila je preko 210 kanala zbog protesta u Hongkongu.

Američka kompanija Google saopštila je da je njen video servis YouTube blokirao 210 kanala koji su se, kako se navodi, ponašali "koordinisano" kad su postavljali snimke u vezi sa protestima u Hongkongu. Ovaj potez je usledio nekoliko dana pošto su Twitter i Facebook naveli da su otkrili kampanju na društvenim mrežama za koju tvrde da potiče iz Kine. Takođe >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << su naveli da su ugasili više stotina naloga, koji su objavljivali sadržaj sa ciljem podrivanja prodemokratskih protesta u Hongkongu.

Pročitajte i ovo: YouTube ukida jednu od svojih najnovijih opcija

"Ovo otkriće je u skladu sa nedavnim opažanjima i akcijama društvenih mreža Facebook i Twitter u vezi sa Kinom", napisao je na blogu Šejn Hontli, jedan od šefova Google kompanije zaduženih za bezbednost. On ipak nije otkrio poreklo tih kanala, prenosi Rojters.

Pročitajte i ovo: Hong Kong - Na protestu najmanje 1,7 MILIONA LJUDI!

Portparolka Stejt departmenta rekla je za Rojters da su SAD "duboko zabrinute zbog nastojanja Kine da manipuliše javnim mnjenjem šireći dezinformacije o situaciju u Hongkongu". Sa druge strane, portparol kineskog ministarstva spoljnih poslova Ženg Šuang odbio je da direktno prokomentariše odluku YouTube mreže, ali je rekao da je najveća želja kineskog naroda da se okonča haos i nasilje u Hongkongu. "Želja 1,4 milijarde ljudi ne može da se blokira ili kontroliše, i naravno ne može da se ugasi", rekao je on novinarima.

Twitter, Facebook i YouTube blokirani su u Kini, ali su dostupni u Hongkongu.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.
Pogledaj vesti o: Jutjub

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.