Vidoviti papagaj Marko hit na internetu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jan.2012, 10:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vidoviti papagaj Marko hit na internetu

NOVI SAD -

Priča o papagaju Marku koji prognozira rezultate utakmica srpske rukometne reprezentacije na Evropskom prvenstvu, a koja je pre nekoliko dana emitovana u Dnevniku RTV-a, postala je hit na internetu.

Za zamo dva dana, prilog na Youtube-u pogledalo je više od 10 hiljada ljudi, a priču su preneli i brojni mediji iz okruženja kao i sportski internet portali.

Kako RTV saznaje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u sportskoj kladionici na SPENSU u kojoj Marko boravi već osam godina, čak je i nekoliko novinarskih ekipa pokušalo da podmiti Marka da prognozira i druge rezultate.

Tako smo saznali i da je, iako je promašio rezultat utakmice između Srbije i Slovačke, u kojoj je izabrao našu selekciju, a bilo je nerešeno, pogodio pobednika meča Španija – Hrvatska.

Marko je osvanuo u Vijestima hrvatske RTL televizije, na portalu 24 sata, takođe u Hrvatskoj, ali i na sajtovima hercegovina.info i glas.slavonije, kao i mnogim drugim.

Pojedini komentari su pozitivni, ali ima i zlonamernih naslova, poput onog da su "Srbi objavili urnebesni video o vidovitom papagaju" i konstatovanju da Marko nije ni blizu hobotnici Polu, jer je promašio već prvi meč.

Ali, ne možete celom svetu udovoljiti, a ono što je svakako sjajno jeste da je Marko, zahvaljujući rukometnom prvenstvu Evrope i našoj ideji postao nadaleko poznata, modro plava ara.

I Novi Sad, dobio je još jednog poznatog stanovnika, a mi obećavamo, da ćemo uoči finala, u kom se nadamo da ćemo gledati i naše rukometaše, još jednom pitati Marka: "Ko će večeras pobediti?".
Pogledaj vesti o: Jutjub

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.