Vatra

Izvor: Domino Magazin, 09.Apr.2012, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vatra

Članovi mladog hrvatskog benda su odgovorili na pitanja Domino Magazina

Predstavite se našim čitaocima?

Vatra je bend nastao u Virovitici 1999. godine. Do sada smo objavili šest studijskih albuma, počevši sa „Između nas“ iz 1999.  pa sve do sadašnjeg albuma  „Ima li budnih“. Snimili smo preko 30 video spotova, pa predlažem svima koji nas još nisu imali prilike vidjeti i čuti neka nas utipkaju i provjere na >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << YouTube, dok se ne susretnemo live.

Gde možemo da vas čujemo?

Trenutno smo na promotivnoj turneji koja nosi ime našeg posljednjeg albuma „Ima li budnih“. Nastupamo po cijeloj državi, pa i šire. Nedavno smo nastupili u Beogradu i Staroj Pazovi, a koliko znam uskoro stižemo na neke od festivala u Srbiji. Detaljnije informacije o našem kretanju uvijek možete pronaći na našem službenom facebook-u ili na www.vatra.hr

Kako ocenjujete scenu u Srbiji i regionu?

Mišljenja sam kako je scena bogata novim, zanimljivim izvođačima. Problem je što uz svu silu moderne komunikacije postoji ogromna medijska blokada prema svemu urbanom, pametnom i normalnom.

Da li mislite da je istinita priča da smo mi ovde mnogo kreativni ali da ne postoji novca za realizaciju ideja?

Kada kažeš ovdje ne znam da li pritom misliš na čitavu regiju, odnosno prostor bivše Juge spram čitavog svijeta ili na Srbiju spram Hrvatske? Mišljenja sam kako kreativaca ima svugdje i oduvijek. Ne samo u glazbenom svijetu već i šire. Pogledajmo na primer Nikolu Teslu, da nije trošio vrijeme na upoznavanja sa mogućim sponzorima sigurno bi svijetu podario još mnogo više, ali i u trenutcima kada nije imao mecenu i financijsku sigurnost taj čovjek je stvarao čuda. Dobro je kada je lova u đepu, ali ona ne smije ubiti kreativan razvoj, što se uglavnom dešava, baš kada se lova pojavi.

 

Planovi?

U petom mjesecu radimo ekskluzivnu turneju ''Dokaži da nisi slučajan odabir'' powerd by Masterpiece of nature. Radi se zapravo o tome da će svi oni koji se od 10.04. prijave na Vatra official facebook imati šansu da dođemo u njihovu kuću i održimo koncert samo za njih i njihovu ekipu. Paralelno sa tom akcijom izbacujemo novi single i spot za pjesmu „Oproštaj“, a od sredine petog mjeseca nastupamo i na dosta festivala u Hrvatskoj i šire. Imamo i nominacije za diskografsku nagradu Porin u kategorijama: Rock album godine, Hit godine i duet za pjesmu „Tremolo“ u kojoj nam se pridružio Damir Urban, pa ćemo zajedno i nastupiti na ovogodišnjoj dodjeli Porina u Rijeci 5.5.

Vaša poruka mladim neafirmisanim kreativcima?

Budite ustrajni i vjerujte u sebe!

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.