VIDEO: Pogledajte šta se desi kada u kipuću vodu stavite suhi led!

Izvor: JavneVesti.com, 17.Jan.2014, 21:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Pogledajte šta se desi kada u kipuću vodu stavite suhi led!

YouTube korisnik Crazy Russian Hacker, koji se proslavio serijalom videa u kojima uči kako se snaći napadnu li nas zombiji, izveo je i snimio atraktivan eksperiment…

U kipuću vodu uronio je nešto manje od jednog kilograma suhog leda, ugljikov oksid u krutom stanju na temperaturi od -79°C. Uslijedio je spektakularan prizor zahvaljujući razdvajanju tople i hladne "fronte", međutim autor je tokom snimanja zaboravio istaknuti jedan važan detalj, a taj je da eksperiment >> Pročitaj celu vest na sajtu JavneVesti.com << može biti smrtonosan!
Dakle, nađete li se u prilici učiniti isto u zatvorenoj prostoriji, nipošto ne liježite na pod poput njegovog prijatelja i osigurajte dotok kisika jer se prostorija vrlo brzo ispuni ugljikovim dioksidom.

Pogledaj vesti o: Jutjub

Nastavak na JavneVesti.com...






Povezane vesti

Ovo se dogodi kada u vruću vodu ubacite suvi led

Izvor: NaDlanu.com, 18.Jan.2014, 10:57

YouTube korisnik Crazy Russian Hacker, koji se proslavio serijalom videa u kojima uči kako se snaći ako nas napadnu, snimio je atraktivan eksperiment...U vruću vodu je uronio nešto manje od kilograma suvog leda, ugljen-dioksid u čvrstom stanju na temperaturi od -79 stepeni Celzijusa. Usledio je...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JavneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JavneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.