VELIKE PROMENE NA YOUTUBE-u: Nema više preporuka za korisnike koji nisu prijavljeni

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Mar.2024, 12:38

VELIKE PROMENE NA YOUTUBE-u: Nema više preporuka za korisnike koji nisu prijavljeni

Prema novom pristupu, početna stranica YouTube-a za korisnike koji nisu prijavljeni ili koriste režim inkognito više ne prikazuje preporučene video sadržaje.

YouTube je započeo sa implementacijom promena koje utiču na način na koji korisnici, koji nisu prijavljeni na svoj Google nalog ili koriste inkognito režim, pristupaju preporučenim video sadržajima. Ova promena podstiče diskusiju među korisnicima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << o potencijalnom pritisku da ostanu stalno prijavljeni na uslugu.

Umesto toga, korisnicima se nudi jednostavna poruka koja ih poziva da započnu sa korišćenjem platforme kako bi YouTube mogao da prilagodi preporuke video sadržaja prema njihovim interesovanjima.

BleepingComputer je izvršio višestruka testiranja na različitim uređajima i potvrdio da pretraga na YouTube-u ne donosi preporuke, već stalno prikazuje poruku koja podstiče korisnike da gledaju više video sadržaja kako bi se generisale preporuke.

Zanimljivo je da čak i korisnici koji su prijavljeni na svoje naloge, ali su očistili svoju istoriju pretrage i gledanja ili isključili postavke istorije, takođe ne dobijaju nikakve predloge.

Ova promena izazvala je reakcije među korisnicima, od kojih neki smatraju da YouTube time vrši pritisak na korisnike da aktiviraju postavke istorije.

Izvor: Srbija Danas/Telegraf

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.