Мека моћ “UNITED“ групе: Како “IDJTV“ преко “SBB“ и друштвених мрежа утиче на омладину у Србији

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Maj.2023, 10:39

Мека моћ “UNITED“ групе: Како “IDJTV“ преко “SBB“ и друштвених мрежа утиче на омладину у Србији

IDJVideos.tv је прва домаћа музичка платформа која представља јединствени спој телевизије, музике и интернета. На свом YouTube каналу има преко 1000 музичких видеа, 3,75 милиона пратиоца, као и 7.042.616.579 прегледа. Фото: НС Уживо У питању је пројекат који је настао по узору на сличне >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << пројекте који се налазе на западном тржишту савремене поп културе и као такав у први план ставља младе и урбане извођаче који за публику пре свега имају тинејџере и омладину.
Како је ова компанија имала трендове раста, United групи је савршено послужила како би се остварила два циља и из тог разлога је 2016. године IDJVideos прерастао у телевизијски канал и постао део ове медијске групације.
Први циљ United групе је свакако био профит, док је други циљ далеко перфиднији и штетнији за друштво.
Драган Шолак је свакако подучен од стране својих послодаваца са Запада да је увек боље када су људи обучени на исти начин, када слушају исту музику или када имају исте животне стилове. Имајући све то у виду улога поп културе и меке моћи је од изузетне важности за управљање светом, а у овом случају Србијом.
Шта је то мека моћ? Британски реалиста Е.Х. Кар је можда и на најбољи начин описао суштину меке моћи као средства или ресурса чијом употребом треба да се овлада људским умом, односно мњењем. Управо су Сједињене Америчке Државе посредством меке моћи створиле неку врсту културног империјализма и културне хегемоније на глобалном нивоу.
Насиље, материјализам, дрога, секс и алкохол су постали саставни део већине музичких спотова који нам долазе са друге стране Атлантика. Ту матрицу понашања су усвојили овдашњи аутори, а продуценти из IDJVideos су све то подигли на већи ниво. Омладини се сервира гламур, брз новац, одсуство породичних вредности, егоизам уз примесе насиља и недозвољених супстанци.
Драгану Шолаку одговара разградња и пропаст државе Србије, кабловском оператеру SBB је битан шер, IDJVideos део профита, извођачима пет минута славе, инфлуенсерима рич на друштвеним мрежама, а да ли се неко пита о последицама које све ово набројано оставља на тинејџере у Србији?
Novosađani pre 40 godina napravili jedan od prvih kućnih računara u regionu – priča o ET 188 (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Мека моћ “UNITED“ групе: Како “IDJTV“ преко “SBB“ и друштвених мрежа утиче на омладину у Србији се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.