ULIČNI PRODAVAC: MUKA ME NATERALA DA IZVADIM NOŽ!

Izvor: Kurir, 04.Jan.2012, 08:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ULIČNI PRODAVAC: MUKA ME NATERALA DA IZVADIM NOŽ!

NIŠ - Moje muke niko ne zna. Ovako počinje priču Čedomir Marković (67), poljoprivrednik koji je na niškoj pijaci krajem decembra nožem napao komunalne policajce koji su pokušali da ga legitimišu. Snimak rvanja policajaca Zorana Liljevića i Igora Džonića sa Markovićem do juče je pogledalo oko 10.000 posetilaca sajta Jutjub.

NIŠ - Moje muke niko ne zna.

Ovako počinje priču Čedomir Marković >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << (67), poljoprivrednik koji je na niškoj pijaci krajem decembra nožem napao komunalne policajce koji su pokušali da ga legitimišu. Snimak rvanja policajaca Zorana Liljevića i Igora Džonića sa Markovićem do juče je pogledalo oko 10.000 posetilaca sajta Jutjub.


- Prodajem bundeve, pasulj, luk, krompir. Borim se da preživim. Tog dana sam isto kao i danas stajao i prodavao i njih petoro je došlo. Kažu mi: „Daj ličnu kartu.“ Ja ih lepo pitao: „Je l’ ne sme da se prodaje?“ - priseća se Marković, koji na početku bulevara u Nišu prodaje povrće koje sam proizvede i na taj način, kako tvrdi, izdržava desetočlanu porodicu.

- Komunalci nisu hteli da mi odgovore, a nisu mi ni dali da sklonim robu. Ja guram robu, a oni me odguruju. Onda su mi otvorili vrata auta. Nisam znao šta hoće, pa sam izvadio nož da ih zaplašim. Kada su me zgrabili, sečivo sam sklonio u rukav da se neko ne bi povredio - iskren je Marković.

Na pitanje kako uspeva da prehrani toliku porodicu, odmahuje rukom.

- Sa ženom čistim zgrade, a ovo što sam vama rekao rekao sam i u policiji kada su me saslušavali i reći ću i na sudu ako dobijem prijavu.

Kako nezvanično saznajemo, Čedomir je već osuđivan.

Ivan Veljković, načelnik komunalne policije, kazao je za Kurir da je Marković odgurnut jer je ugrozio minimalno bezbednosno rastojanje između policajca i lica koje se legitimiše.

- Po službenoj dužnosti oceniću opravdanost primene sile i spreman sam da saslušam Markovića - objašnjava Veljković.

Policajac ga gurnuo, deda potegao nož!

Načelnik: Nož je napravljen da ozbiljno povredi!

Ivan Veljković, načelnik komunalne policije, kaže da su inspektori nagovestili komunalnim policajcima da je Čedomir agresivan i da je odbio je da pokaže ličnu kartu. Veljković tvrdi da je nož ručne izrade i da je napravljen da ozbiljno povredi.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nožem hteo da zaplaši policajce

Izvor: Vesti-online.com, 04.Jan.2012

Ulični prodavac iz Niša Čedomir Marković (67) izjavio je za "Alo!" da nije želeo da napadne nožem komunalne policajce i poseče jednog od njih prilikom sukoba ispred pijace gde je prodavao povrće, već da je "hteo samo da ih zaplaši“...- Možda sam i pogrešio što sam izvadio nož, ali sam...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.