Izvor: RuskaRec.ru, 12.Jul.2017, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Rusiji će se pojaviti internet projekat „Sveštenik bloger“

„To je naš novi YouTube kanal gde ćemo upoznavati publiku sa veoma zanimljivim sveštenicima. Imamo sveštenike blizance, motocikliste, pauerliftere, programere i čak repere. Naš je zadatak da pokažemo da su baćuške veoma otvoreni ljudi i da vole da komuniciraju sa mladima, pa i sami su mladi i veoma savremeni ljudi! Mnogi nisu spremni da jednostavno priđu svešteniku i započnu razgovor, a internet je idealno mesto za komunikaciju“, >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << kaže Zemskova.
Projekat će početi u avgustu, a glavna tema će biti ljubav. Sveštenici će govoriti o odnosima između muškarca i žene. Pokazivaće takođe kako izgleda život običnog sveštenika, njegov običan dan.
Nadežda Zemskova je objasnila da se ideja pojavila u okviru postojećeg projekta „Baćuška onlajn“, kada su sveštenici počeli da snimaju kamerom odgovore na pitanja koja im postavljaju.
Grečniki, posna poslastica
„U Rusiji je popularno biti bloger i mi idemo u korak sa vremenom. Cilj nam je da priđemo bliže mladima, jer sada svi koriste YouTube i gledaju video blogove“, zaključila je ona.
Projekat „Baćuška onlajn“ je počeo 2011. godine i danas u njemu učestvuje preko 100 sveštenika i arhijereja, koji su za 6 godina odgovorili na preko 200.000 pitanja.

Nastavak na RuskaRec.ru...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.