Tragedija mlade austrijske atletičarke

Izvor: Mondo, 31.Jul.2015, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tragedija mlade austrijske atletičarke

Austrijska skakačica sa motkom, državna rekorderka, 21-godišnja Kira Grinberg, ostaće paralizovana do kraja života posle nesreće na treningu.

Foto: YouTube/screenshot

Austrija je u šoku zbog tragedine atletičarke Kire Grinberg koja se na treningu skoka sa motkom teško povredila, a, nažalost, ostaće do kraja života vezana za invalidska kolica.

Uzdanica austrijske atletike za Olimpijske >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << igre u Rio de Žaneiru, skakala je na treningu, ali je pala pored strunjače i polomila vratni pršljen. Odmah je prebačena u bolnicu, gde je operisana jer joj je život visio o koncu.

Stanje se stabilizovalo, ali prema poslednjim informacijama, 21-godišnja atletičarka ostatak života provešće u invalidskim kolicima, jer je paralizovana ispod struka.

Foto: YouTube/screenshot

Austrijska atletska federacija potvrdila je da za nju sportska karijera završena i da je sada najvažnije da se oporavi.

"Posle teškog incidenta na treningu, Kira je prebačena u bolnicu gde je operisana. I pre operacije, lekari su već utvrdili paralizu. Kira sada leži na intenzivnoj nezi i oporavlja se od operacije. U narednih nekoliko nedelja saopštićemo nove detalje, ali u ovom trenutku nastavak sportske karijere nije opcija", navodi se u saopštenju.

Zaista, tragično.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.