Rusija preti blokadom Jutjuba nakon što je uklonio kanal RT

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Sep.2021, 10:41

Rusija preti blokadom Jutjuba nakon što je uklonio kanal RT

Rusija je danas zapretila blokadom Jutjuba, nakon što su sa tog servisa dan ranije uklonjeni kanali ruskog RT-a na nemačkom jeziku.

Jutjub je juče saopštio da su RT-ovi kanali prekršili Jutjubovu politiku dezinformacija u vezi sa korona virusom, što je rusko ministarstvo spoljnih poslova opisalo kao "informativnu agresiju bez presedana", prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << agencija Rotjers.

Rusko ministarstvo navodi da su predložene "mere odmazde protiv hosting usluga Jutjuba i nemačkih medija".

Ruski državni regulator za komunikacije Roskomnadzor je saopštio da je pisao kompaniji Gugl, u čijem vlasništvu je Jutjub, zatraživši ukidanje restrikcija, kao i da je poslao upozorenje da bi Rusija mogla delimično ili potpuno ograničiti pristup Jutjubu.

Kremlj: Odluka Jutjuba je cenzura i krši ruski zakon

Zvanični Kremlj danas je odluku Jutjuba o brisanju kanala ruskog RT-a na nemačkom jeziku okarakterisao kao kršenje ruskog zakona i cenzuru.

"Postoje jasni pokazatelji da su prekršeni zakoni Ruske Federacije. Prekršeni su vrlo grubo, jer, naravno, ovo je povezano sa cenzurom, i sa opstrukcijom širenja informacija medija", izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov, a prenosi ruska agencija TASS.

Ruski telekomunikacioni regulator Roskomnadzor je ranije saopštio da se obratio kompaniji Gugl, u čijem je vlasništvu Jutjub, zatraživši ukidanje restrikcija, kao i da je poslao upozorenje da bi Rusija mogla delimično ili potpuno ograničiti pristup Jutjubu.

"Ako naše regulatorne agencije dođu do zaključka da to zaista krši naše zakonodavstvo, onda, naravno, ne možemo i ne treba da odbacimo mogućnost preduzimanja mera kako bi se ova platforma primorala da se pridržava naših zakona", poručio je Peskov.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija preti blokadom Jutjuba nakon što je uklonjen kanal RT-a

Izvor: RTS, 29.Sep.2021

Rusija je zapretila blokadom Jutjuba,nakon što su sa tog servisa dan ranije uklonjeni kanali ruskog RT-a na nemačkom jeziku. . Jutjub je u utorak saopštio da su RT-ovi kanali prekršili Jutjubovu politiku dezinformacija u vezi sa koronavirusom, što je rusko ministarstvo...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.