Izvor: Piplmetar.rs, 29.Sep.2023, 04:46

Radoš Bajić ju je nazvao „Tragična heroina“, glumica je umrla mlada – u Nemačkoj se dodeljuju nagrade u njeno ime!

Gordana Kosanović je prvi put stupila na filmsku scenu davne 1976. godine, kada je zaigrala u filmu „Vrhovi Zelengore“. Te iste godine, dobila je značajnu ulogu u filmu „Čuvar plaže u zimskom periodu“ Gorana Paskaljevića, što je bio ključni trenutak u njenom glumačkom putu.
Gordana Kosanović • youtube
>> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << />

Ona je rođena 8. marta 1953. godine, a preminula istog datuma 33 godine kasnije i zauvek ostavila uspomenu na svoju čudnu i jedinstvenu lepotu.
Rođena u Valjevu, glumica je provodila svoje rano detinjstvo u selu Dić kod Ljiga, gde su bili izvorni koreni njene majke. Nakon toga, živela je u Petrinji od šeste do devetnaeste godine, što je bilo rodno mesto njenog oca, i tamo je završila gimnaziju kao đak generacije.
Upisala je Akademiju u istom razredu kao i profesorka Ognjenka Milićević, zajedno s kolegama poput Bogdana Diklića, Zlate Petković, Ljiljane Stjepanović, Lazara Ristovskog, Snežane Savić i Radoša Bajića.
Radoš Bajić je nazvao glumicu „Tragična heroina“, a najveću tugu je osećala zbog razdvajanja od svoje dece. Stoga je često bila primorana da putuje iz Nemačke nazad u Jugoslaviju. U jednom intervjuu je naglasila da je zbog toga izgubila svoj unutarnji mir.
Gordana Kosanović je preminula sa samo 33 godine, a po sopstvenoj želji sahranjena je u Dićima, pored svoje bake, u mestu gde je provela najranije i najlepše godine. Pozorište u Milhajmu je nakon njene smrti ustanovilo nagradu Gordana Kosanović koja se dodeljuje svake druge godine.
Opširnije
Izvor: PulsOnline.rs

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.