Izvor: Luftika.rs, 01.Jul.2023, 14:05

Ovo je najjeftiniji grad na svetu, za 1 € jedeš i piješ i ostane ti kusur, a renta stana je posebna priča

Pakistan je prema podacima sajta World of statistics (Svet statistike), najjeftinija država na svetu. Da bi proverio je li tome stvarno tako, Džoš Larkin sa Jutjub kanala „The Burnt Chip” otputovao je u njegov najveći grad, glavnu morsku luku i financijski centar – Karači.
U Karačiju je jednu britansku funtu, odnosno oko 1,2 evra zamenio za 400 pakistanskih rupija i pokušao da istraži šta sve može da kupi od tog novca za jedan dan.
Džoš Larkin na početku dana >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << osvežio se tradicionalnom pakistanskim pićem – dudtom – koji se pravi od mleka, šećera, leda i gaziranog napitka na ulici za svega 30 rupija.
Za ručak je pojeo birjani – začinjeno jelo napravljeno od pirinča, krompira i piletine – i popio Pepsi za svega tridesetak centi, a za večeru uživao u ražnjićima od morskih plodova koje je platio svega 22 centa.
U Karačiju je isprobao jahanje kamila, vozio se tuk-tukom i pogledao ples otrovnih zmija uz zvuk frula, a za autobusku kartu izdvojio je samo tri centa.
Otkrio je da najam stana u Karačiju košta oko 50 britanskih funti ili oko 60 evra što je bar pet do 10 puta jeftinije nego u većini evropskih gradova, prenosi Kurir.

Kako da nađete najjeftinije avio karte – korak po korak
 

Pogledaj vesti o: Jutjub

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.