Ovo je brava koja ne može da se obije (VIDEO)

Izvor: BKTV News, 19.Okt.2014, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo je brava koja ne može da se obije (VIDEO)

Kažu da ne postoji brava koja ne može da se obije. Sada se, međutim, pojavila brava koja je pobedila i jednog od najpoznatijih obijača na internetu, koji je nazvao „najčudnijom bravom na svetu“.

Mehanizmi većine cilindara u bravama prilično su jednostavni za iskusne obijače. Za one najprostije potrebno je malo strpljenja i umeća. Čak i malo komplikovanijim mehanizmima može se, uz pravi alat, doskočiti.
>> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Jutjub korisnik poznat pod nadimkom „Bosnianbill“, koji je dosad postavio oko 600 snimaka obijanja, rasklapanja i objašnjavanja mehanizama brava, sa žaljenjem konstatuje: „Ovo neće biti snimak obijanja… Zašto? Zato što ne mogu da je obijem“.
Treba napomenuti da je „Bosnianbill“ prilično umešan u ovome, a ima čak i snimak obijanja brave dok vozi bicikl.
Sa standardnim alatom mogu da priđen samo do prve krivine. Naglas se čudi, a na pitanje na koji način je moguće obiti ovu bravu vadi ključ.
„Ugurate ga u pravu i onda ‘istisnete’ u cilindar gde on kao saliven uđe kroz sve krivine. Kada ga ubacite brava radi prilično glatko“, objašnjava on.
Ne rasklapajući bravu dalje, ali želeći da vidi kako funkcioniše, kaže da je uspeo da uđe u trag nekim patentima, koji su zavedeni pod imenom Jun Tung Hsu.

Izvor: rts.rs
The post Ovo je brava koja ne može da se obije (VIDEO) appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.