Ovako to radi Gordon Remzi: Karbonara za samo 10 minuta VIDEO

Izvor: B92, 30.Nov.2021, 11:41

Ovako to radi Gordon Remzi: Karbonara za samo 10 minuta VIDEO

Na Youtube kanalu smo pronašli recept za pripremu karbonare i za 10 minuta. Pogledajte kako je Gordon Remzi napravio ovo ukusno jelo.

Sastojci:

slanina ili pančeta

špagete

2 žumanceta

2 pečurke

2 čena beli luk

1 ljuta paprika

malo smrznutog graška

180 g kisele pavlake

parmezan

so

biber

ulje

peršun

Priprema:
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Prokuvajte vodu i ubacite špagete unutra. U tiganju zagrejte malo maslinovog ulja i ubacite iseckanu slaninu na kockice (može i dimljena) i pobiberite. Zatim iseckajte beli luk na listiće i dodajte slanini. Takođe dodajte pečurke isečene na listiće, manju ljutu papriku sitno isečenu i malo graška. U posudi u kojoj ste odvojili žumanca dodajte narendan parmezan i pavlaku. Sve to lepo sjedinite i dodajte malo vode, pa opet promešajte. Zatim uzmite oko 10 kašika vode u kojoj se kuvaju špagete i stavite u tiganj sa slaninom i ostalim sastojcima. Kada su špagete gotove procedite ih i dodajte u tiganj sa sastojcima. Promešajte lepo i dodajte smesu sa žumancima. Opet promešajte. Kuvajte kratko tako i špagete su gotove.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.