Izvor: Luftika.rs, 26.Avg.2023, 18:05

Ostavila muža zbog internet prevaranta, mislila da je slavni glumac, poslala mu 10.000 $

Očaj, glupost ili simpatična naivnost sa priličnom materijalnom štetom!?
Mekejla, koja se na svom YouTube kanalu predstavila kao umetnica i samohrana majka iz Kentakija, nedavno je postala žrtva internet prevare.
Naime, Mekejla je velika obožavateljka serije „Stranger Things“ u kojoj je zapaženu ulogu odigrao i naš Nikola Đuričko, pa se pridružila forumu za filmske umetnike kako bi upoznala nove ljude.
U >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << videu koji je objavila ispričala je kako je u jednom trenutku dobila poruku korisnika pod imenom DK MH koji je, kaže, tvrdio da je on poznati glumac Dejker Montgomeri koji je glumio Bilija Hargrova u ovoj popularnoj seriji.
Ispričala je da se Montgomeri žalio na ljubavne probleme.
– Zbog toga smo se zbližili, mesecima mi je govorio o svojoj partnerki koja ga kontroliše i da on ne radi stvari koje želi, da je ona uvek tu i nadzire ga. Saosećala sam se sa njim jer je moj bivši suprug bio takav – rekla je.

Nakon godinu dana tip koji se predstavljao kao slavni glumac pitao je Mekejlu želi li biti njegova devojka iako se nikad nisu upoznali uživo te joj dao ultimatum da izabere između njega i svog supruga. Mekejla je na kraju ostavila svog supruga, a onda je prevarant sa interneta tražio novac.
Slala mu je darovne kartice, plaćala preko aplikacija i kriptovalutama iznose od 100 i 200 dolara. Zbroj tih iznosa kroz vreme iznosio je 10.000 dolara.
– Ako se, poput mene, bojite napuštanja i volite ugađati ljudima, to ovakvi prevaranti iskoriste – rekla je Mekejla nakon što je shvatila šta se događa.
Istražitelji su nakon njene priče utvrdili da je reč o „romantičnom prevarantu“, osobi koja uspostavlja kontakt sa nekim kako bi ga učinila ranjivim sa ciljem da izvuče finansijsku korist.
Izvor: Index Magazin
Nova bizarna Fejs prevara na koju su mnogi naseli – šta uraditi ako primite ovakvu poruku?

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.