Opstanak: Vuk šeta Nikšićem, medved Rožajama

Izvor: Mondo, 24.Maj.2017, 09:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Opstanak": Vuk šeta Nikšićem, medved Rožajama

Vesti iz Crne Gore kao da dolaze sa National Geographica, ili iz legendarne emisije "Opstanak" - Bulevarom Vuka Mićunovića u Nikšiću prošao je vuk, a meštani Rožaja strahuju zbog nepozvanog gosta – medveda.

Foto: youtube/printscreen

Pometnja je nastala u petak uveče, kada je, kako prenose podgoričke "Vijesti", u Bulevaru Vuka Mićunovića u Nikšiću primećen vuk.

"Oko 22 časa vidio sam >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << da je na Bulevaru neka pometnja u saobraćaju. Zaustavljaju se automobili, ljudi nešto fotografišu... Čuo sam ljude da komentarišu da je u pitanju vuk, a posle sam se i sam u to uverio", rekao je Ivica Drašković koji živi u blizini, prenosi RTS.

Vuka je, kaže, pratio do kružnog toka, posle čega se životinja izgubila – verovatno otišla u šumu.

U isto vreme, meštani rožajskog naselja Biševo tvrde da ih već desetak dana obilazi medved. Meštani su primetili medveda kako tokom dana šeta selom, čak ga i fotografisali prilikom nesvakidašnje situacije – dok je preskakao bankinu.

Međutim, od kako je pre nekoliko dana uništio pčelinjak i načinio još neku štetu, sada strahuju za svoju bezbednost.

Zavladao je strah u Biševu, kažu stanovnici ovog mesta.

Ne isključuju mogućnost da medved "obiđe" i susedne mesne zajednice, jer je pre nekoliko dana, tvrde, viđen i u Balotićima.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Medved obilazi Rožaje a vuk „prošetao“ kroz Nikšić

Izvor: SandzakPress.net, 24.Maj.2017

Bulevarom Vuka Mićunovića u Nikšiću prošao je vuk, a meštani Rožaja strahuju zbog nepozvanog gosta – medveda, koji ih obilazi već 10 dana. Pometnja je nastala u petak uveče, kada je, kako prenose podgoričke Vijesti, u Bulevaru Vuka Mićunovića u Nikšiću primećen vuk.   „Oko 22 časa...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.