Onlajn koncert Divne Ljubojević i hora Melodi za publiku širom sveta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jun.2020, 14:44

Onlajn koncert Divne Ljubojević i hora Melodi za publiku širom sveta

Koncert Divne Ljubojević i njenog hora Melodi biće dostupan 20. juna u 19 sati gledaocima širom sveta na youtube kanalu Morgenland festivala, najavili su danas organizatori.

Morgenland festival u nemačkom gradu Osnabriku ove godine posvećen je muzičkim umetnicima Balkana, a zbog pandemije organizator je omogućio da se svi koncerti održe preko interneta, na jutjub kanalu Festivala.

"Divna i Melodi" želeli su da koncert koji pripremaju za onlajn izdanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bude i nešto više od običnog striminga, te su prethodnih dana snimili muzički film, koji predstavlja deo repertoara hora, a publici širom sveta približava i jedan beogradski biser - manastir Vavedenje Presvete Bogorodice, koji je i sedište Studija za duhovnu muziku i hora "Melodi".

U mističnom ambijentu manastirske crkve, uz kadrove koji nam dočaravaju lepotu tek obnovljenog freskopisa Vavedenja, koncert pod nazivom "Neka vaskrsne Bog" biće lepo iznenađenje i za publiku koja prati rad ovog hora.

Morgenland festival biće održan od 18. do 27. juna.
Pogledaj vesti o: Jutjub

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.