Nove EXIT premijere: Neki od najupečatljivijih ovogodišnjih nastupa dostupni svima!

Izvor: B92, 19.Sep.2023, 14:26

Nove EXIT premijere: Neki od najupečatljivijih ovogodišnjih nastupa dostupni svima!

EXIT nastavlja sa premijernim emitovanjem najupečatljivijih nastupa ovogodišnjeg izdanja, za sve one koji žele da ožive julske uspomene ili nisu bili u prilici da dođu na Petrovaradinsku tvrđavu.

Od danas pa do 4. oktobra na zvaničnom YouTube kanalu festivala biće emitovani nastupi šest izuzetnih izvođača sa Gorki List Glavne bine i mts Dance Arene – među njima su Sofi Tukker, Epica, Agents Of Time, Lanna, Kristijan Molnar i Jenner. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Jedna od najperspektivnijih mladih nada svetske elektronske scene je Lanna, kojoj ovogodišnji, prvi nastup na Dance Areni spada među najvažnije događaje nesvakidašnjeg karijernog puta. Jedan od vodećih svetskih muzičkih medija, kultni DJ Mag, uvrstio je upravo ovaj nastup kao jedan od najistaknutijih na ovogodišnjem izdanju EXIT festivala, rame uz rame sa electro-punk velikanima, grupom The Prodigy, i producentskim genijem Skrillexom. Ova inspirativna mlada muzičarka je ujedno i prvo ime ispred Exitovog sveobuhvatnog centra za razvoj globalnih muzičkih zvezda, pod nazivom EXIT Echosystem. Lanna je sa 13 godina prvi put nastupila na Exitu kao najmlađa učesnica, a ove godine je bila deo Exitovog all-female koncepta, koji su predvodile globalne zvezde techno scene Nina Kraviz, Amelie Lens i Indira Paganotto. Njen set će premijerno biti prikazan danas, 19. septembra, od 20:00.

Agents Of Time su zadnjeg dana festivala priredili izvanredno izvođenje uživosavršenu melodic techno selekciju sačinjenu uglavnom od njihovih pesama. Na mts Dance Areni odzvanjale su moćne „The Mirage“, „Zodiac“, „Interstellar Cowboy“, „Liquid Fantasy“, izveli su i u tom trenutku neobjavljenu „Apocalypse“, a publika im je uzvratila oduševljenjem – mnogima je baš ovaj nastup među omiljenima sa Exita 2023. Snimak ovog izuzetnog live izvođenja biće emitovan u četvrtak, 21. septembra, takođe od 20 časova.

Epica, jedan od vodećih svetskih simfo-metal bendova iz Holandije, po prvi put su doneli svoju nezaustavljivu energiju na Gorki List Glavnu binu. Na ovom premijernom nastupu na Petrovaradinskoj tvrđavi i generalno u Srbiji, hiljade fanova je sa očaravajućom Simone Simons pevalo neke od najpoznatijih pesama, među kojima su „Consign to Oblivion“, Unleashed“, „Cry for the Moon“, „Beyond the Matrix“ i mnoge druge. „Bilo je tako dobro i sjajno iskustvo. Ovako festival treba da izgleda“, rekli su Simone i Mark Jensen nakon ovog nastupa, koji će biti emitovan u nedelju, 24. septembra, u 20h.

Na terenu elektronske muzike, tog 7. jula domaće boje je branio Kristijan Molnar, i to svojom savršenom, raznovrsnom muzičkom selekcijom. Na njegovom repertoaru su, inače, melodic i deep techno, twisted disco, NYC house, weirdo-dark, modern wave, bitter beats, sweet soul i drugi neobični stilovi. Ovogodišnji nastup na mts Dance Areni opisaoje kao doživotnu uspomenu i zahvalio se svima na đuskanju! Set će biti emitovan u sredu, 27. septembra, od 20:00.

Jenner, sveženski trash metal bend iz Beograda, prašile su istog festivalskog dana kada i Epica, i tako od Gorki List Glavne bine napravili epicentar žestokog zvuka. Ovaj jedinstveni bend na srpskoj metal sceni iza sebe ima album „To Live is to Suffer“, koji je pobrao pozitivne kritike širom sveta, a koji je bio predstavljen i na Tvrđavi. Ceo nastup ovih moćnih žena biće premijerno prikazan u nedelju, 1. oktobra, u 20:00.

Novi krug EXIT 2023 premijera zatvoriće šareni pop jungle duo Sofi Tukker. Premijerno su se pojavili na Petrovaradinskoj tvrđavi i oduševili se festivalom jednako koliko i publika njima! Autentičnost, nezaustavljivu energiju i neposrednost preneli su na hiljade fanova, koji su uglas pevali hitove poput „Drinkee“, „Best Friend“, „Swing“, „Sun Came Up, Emergency, najnoviju „Jacaré“, kao i neizbežnu obradu tematske numere serije „White Lotus“. Njihov nastup, idelan za pozdravljanje sa letom, biće emitovan na Exitovom YouTube kanalu u sredu, 4. oktobra, od 20:00.

U okviru specijalnog onlajn programa EXIT TV-a već su dostupni brojni nastupi – Nine Kraviz, Indire Paganotto, njihov zajednički B2B set iznenađenja, Hot Since 82, CamelPhat, Buraka Yetera, Mahmuta Orhana, Viagra Boys-a, Claptone-a, Vintage Culture-a, zatim zatvaranje mts Dance Arene koje je priredio kolektiv Keinemusik, kao i setovi Mind Against, Layle Benitez, Space Motiona, Coeus-a i Humana Riasa. Exitov YouTube kanal je nedavno dostigao fantastičnih 100 miliona pregleda, gradeći prebogatu riznicu nastupa, od kojih su mnogi ušli u istoriju festivala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.