Nakon smrti psu ostavio pet miliona dolara

Izvor: 011vodič.com, 16.Feb.2021, 11:46

Nakon smrti psu ostavio pet miliona dolara

Lokalni američki privrednik Bil Doris iz Tenesija pre svoje smrti odlučio se za nesvakidašnji potez pa je u testamentu najveći deo svog bogatstva ostavio ni manje ni više nego psu.
Foto: YouTube/printscreen
Naime, Doris je preminuo prošle godine, a u testamentu koji je advokat pročitao nakon njegove smrti stoji kako je Doris u nasleđe svom psu Lulu ostavio pet miliona dolara.
Kako ističu njegovi poznanici, Doris >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << je bio izuzetno vezan za Lulu i posvećivao joj je mnogo pažnje.
S obzirom na opis poslova kojima se bavio često je morao putovati van grada te se zbog toga uvek trudio da Lulu ostane u dobrim rukama.
Svaki put kada bi Doris morao da ide na poslovna putovanja, brigu o Lulu preuzimala je njegova prijateljica Marta Barton.
“Uvek je ostavljao psa kod mene kada bi išao na put. Ona je zaista dobar pas”, rekla je Barton.




Kako ističe Barton u razgovoru za lokalnu američku televiziju, odluka Dorisa da upravo ovako raspodeli svoje bogatstvo uopšte nije iznenađujuća s obzirom na svu ljubav koju je pružao Lulu.
Takođe je pojasnila da će prema želji Dorisa ona nastaviti da vodi brigu o Lulu.
“U testamentu je stajalo sledeće: ‘Pet miliona dolara biće prebačeno u fond koji će biti formiran nakon moje smrti za negu mog škotskog ovčara Lulu. Fond treba osigurati sve što je potrebno za mog psa, a brigu o njemu će voditi Marta Barton’”, objašnjava ona.
Iako su iza Dorisa ostale i brojne nekretnine, Barton je istakla da ne želi razmišljati o tome šta će se desiti s tom imovinom te da joj je u ovom trenutku prioritet briga o Lulu.
“O ostalim nekretninama ne znam apsolutno ništa. Važno mi je da Lulu bude srećna i voljena”, rekla je.
S obzirom da Lulu ima osam godina, Barton ističe kako je potpuno iluzorno očekivati da će se iznos od pet miliona dolara za njenu negu potrošiti do kraja života škotskog ovčara.
Iako u ovom slučaju nije precizirano šta će se desiti sa ostatkom novca nakon smrti psa, pravnici u SAD-u ističu kako praksa iz prethodnih sličnih slučajeva pokazuje da će se ostatak novca verovatno pokloniti humanitarnim organizacijama.



The post Nakon smrti psu ostavio pet miliona dolara appeared first on Zenski Magazin.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.