Mrak usred dana (Video)

Izvor: BanjalukaLive.com, 17.Apr.2015, 00:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mrak usred dana (Video)

„Apokaliptična" oluja protutnjala je kroz nekoliko oblasti Bjelorusije uključujući i okolinu glavnog grada Minska. Međutim, piše Raša tudej, u Soligorsku su oblaci bili toliko crni da su potpuno blokirali sunčevu svjetlost dok je jak vjetar u grad donio pijesak. Stanovnici Soligorska, koji je od Minska udaljen oko 120 kilometara, istovremeno su bili uplašeni i oduševljeni fenomenom. {youtube}TC_sV-7-msI{/youtube} Oko >> Pročitaj celu vest na sajtu BanjalukaLive.com << pet sati poslije podne po lokalnom vremenu u ponedjeljak, mrak se nadvio nad grad od oko 100.000 stanovnika. Oni koji su se zatekli van svojih domova požurili su da se sakriju od oluje koja je djelovala kao da donosi Sudnji dan, prenosi RTS. U nekim dijelovima grada ljudi nisu mogli da se kreću bez baterijskih lampi kada je nestalo struje. U nekim krajevima grada velika količina vode uz jak vjetar izazvala je štetu na bjeloruskom energetskom sistemu i brojnim građevinama. {youtube}LH-38zzwjK4{/youtube} Iako je priroda „bjesnila" i u glavnom gradu, u Minsku nije proglašavana vanredna situacija. „Oluja epskih razmjera" rezultat je dejstva hladnog fronta kod ukrajinsko-bjeloruske granice koji se kretao ka Karpatima. Meteorolozi su fenomen koji nije karakterističan za ovo doba godine nazvali "haboob", što na arapskom jeziku znači izuzetno jaka oluja sa crvenom prašinom, piše Raša tudej.

Nastavak na BanjalukaLive.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Oluja zamračila dijelove Bjelorusije

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Apr.2015

Stanovnici grada Soligorska koji je oko 120 kilometara udaljen od glavnog grada Minska snimili su crne oblake koji su oko 17 sati donijeli totalno zamračenje..Djelove Bjelorusije zahvatilo je snažno nevrijeme koje je na trenutak ostavilo utisak kao da je stigao smak svijeta...Stanovnici grada Soligorska...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BanjalukaLive.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BanjalukaLive.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.