MrBeast obara sve YouTube rekorde VIDEO

Izvor: B92, 18.Okt.2023, 14:02

MrBeast obara sve YouTube rekorde VIDEO

Trenutno najpopularniji jutjuber na svetu, Džimi Donaldson ili MrBeast, tokom nekoliko dana je uspeo da probije "okruglu" granicu od 200 miliona pretplatnika i da još jedan video plasira među rekordne.

Od prošle godine najpraćeniji jutjuber na svetu, Džimi Donaldson, poznatiji kao MrBeast, nastavio je da gomila broj pretplatnika na svom kanalu. Kada je, u novembru prošle godine, zvanično prestigao Feliksa Kjelberga, poznatoga pod nadimkom PewDiePie, imao je više od 111 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << miliona pretplatnika.

Ni godinu dana nakon toga, 25-godišnja YouTube zvezda je probila novu "magičnu" granicu – od 15. oktobra njegov kanal broji više od 200 miliona pretplatnika.

Nedodirljivi kralj YouTubea

To je najveće dostignuće jednog privatnog kanala u istoriji, a više od njega ima samo legendarni indijski muzički kanal T-Series s 251 milionom pretplatnika. MrBeastov kanal je pokrenut u februaru 2012. godine, kada je on imao samo 13 godina, a poslednjih nekoliko godina je svetsku slavu stekao raznim izazovima, deljenjem novca i drugim atraktivnim sadržajima, u koje ulaže milione dolara. Svakako, oni mu se i vraćaju kroz sponzorske ugovore, razne franšize (restoran brze hrane i linija slatkiša, na primer, takođe mu donose novac), a Donaldson ima veoma zanimljivu poslovnu strategiju – ogroman deo zarađenog novca deli pobednicima svojih izazova, ili jednostavno troši na novu produkciju.

Osim rekorda u broju pratilaca, ovoga vikenda objavljeni video doneo mu je još jedan rekord. Video, u kojem pokazuje kako izgledaju kuće vredne od jednoga dolara, pa sve do više od 100 miliona dolara, u prva 24 sata je pogledan više od 60 miliona puta. To je novi rekord za jedan video koji nije muzički na YouTubeu, a prošli rekord je držao – pogađate – takođe MrBeast, s videom preživljavanja na splavu, objavljenim u avgustu.

Krajem prošle godine Forbes je procenio neto vrednost Donaldsonove imovine na oko 500 miliona dolara, što uključuje njegov kanal, studio, brend i sve franšize. Tada je procijenjeno da bi lako uskoro mogao da postane i prvi YouTube milijarder, ako se na primer odluči na prodaju manjinskog udela u svojoj kompaniji.

Prošle jeseni je sam MrBeast izjavio da je odbio ponudu za preuzimanje čitavog svog video carstva, u vrednosti od milijardu dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

MrBeast obara sve YouTube rekorde VIDEO

Izvor: B92, 18.Okt.2023

Trenutno najpopularniji jutjuber na svetu, Džimi Donaldson ili MrBeast, tokom nekoliko dana je uspeo da probije "okruglu" granicu od 200 miliona pretplatnika i da još jedan video plasira među rekordne.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.