Mikiću pritvor do 30 dana

Izvor: Mondo, 26.Nov.2015, 10:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mikiću pritvor do 30 dana

Igoru Mikiću, koji je pre godinu dana na RTS-u vređao premijera Srbije Aleksandra Vučića, na zahtev Drugog osnovnog tužilaštva određen je pritvor do 30 dana zbog sumnje da je sprečavao policajce u vršenju dužnosti.

Foto: screenshot/YouTube/RTS

Mikić je uhapšen 19. novembra zbog incidenta sa policajcima. On je priveden i njemu je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati. Pušten >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je iz stanice posle 12 časova, ali mu je 21. novembra sudija za prethodni postupak, na zahtev Drugog osnovnog tužilaštva, odredio jednomesečni pritvor kako ne bi ponovio krivično delo”, rekao je za “Alo!“ izvor blizak istrazi.

Inače, Mikić, koji je 14. oktobra prošle godine u direktnom televizijskom prenosu fudbalske utakmice Srbija-Albanija vređao premijera Aleksandra Vučića, neće odgovarati za to.

On je već bio privođen u policiju zbog vređanja premijera  i tada je osumnjičen za nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi i posle konsultacija sa zamenikom višeg javnog tužioca, protiv njega je podneta krivična prijava u redovnom postupku za nasilničko ponašanje na sportskim priredbama.

Nedugo zatim se oglasio i Mikić, koji je, između ostalog, rekao da se iskreno kaje zbog incidenta.

Više javno tužilaštvo u Beogradu odbacilo je krivičnu protiv Igora Mikića 30. jula.

To je potvrdila i portparol tužilaštva Tatjana Sekulić.

Nedavno je opet dospeo u žižu javnosti, pa je ničim izazvan uzdrmao i Vladu Srbije kada se Branko Ružić, potpredsednik Socijalističke partije Srbije, ispod njihove zajedničke fotografije pohvalio poznanstvom sa ovim “divnim, čestitim i poštenim čovekom“.
Pogledaj vesti o: Jutjub

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Državljani Makedonije krali novac i zlato

Izvor: OkRadio.rs, 26.Nov.2015

Vranje - U selu Norča u okolini Preševa uhvaćen je državljanin Makedonije, koji je u jednoj tamošnjoj privatnoj kući krao novac i zlatni nakit, saznaje OK Radio. Prema rečima Gorana Jovčića, portparola PU Vranje, operativnim radom policije došlo se do saznanja  da su u ovoj provali učestvovala...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.