“Mi plačemo iza tamnih naočara” od nedavno на YouTube-u!

Izvor: RadioCity.rs, 24.Apr.2014, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Mi plačemo iza tamnih naočara” od nedavno на YouTube-u!

“Mi plačemo iza tamnih naočara” je dokumentarni film koji se bavi problemima Niške rock’n'roll scene, fokusiran pre svega na peroid posle raspada bivše SFRJ.
Kroz kolaž brojnih intervju, film obrađuje različite sociološke, kulturološke i političke probleme iz prošlosti, kao i način na koji se oni reflektuju na sadašnjost.
Pored brojnih muzičara iz Niša, u filmu pričaju i muzički kritičari, poznate kolege iz beogradskih i novosadskih sastava, pisci, kao i druge >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << ličnosti iz javnog i kulturnog života grada na Nišavi.
Film je objavljen 2012. godine, a režirali su ga Velimir Stojanović i Marijan Cvetanović koji sada rade na novom dokuemntarcu “Noć pakla” o savezničkom bombardovanju Leskovca na kraju II svetskog rata.
Film je prikazivan u okviru festivala Nisomnia i Zaječarska gitarijada, a našao se i na filmskim festivalima u Splitu, Košicama, Vranju, Vinkovcima…

Pogledaj vesti o: Jutjub

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.