Izvor: Arte, 15.Maj.2020, 10:57

Man Rej i šekspirovske jednačine

Ljubaznošću Instituta Poenkare i gospodina Aleksandra de Vilneva Muzej savremene umetnosti predstavlja film Man Rej i šekspirovske jednačine koji možete pogledati besplatno od danas pa do 17. maja na youtube kanalu i sajtu Muzeja savremene umetnosti.

Film je na francuskom sa prevodom na engleski jezik. Film je na francuskom sa prevodom na engleski jezik.

Man Ray et les équations shakespeariennes / Man Rej i šekspirovske jednačine

Reditelj: Kventin >> Pročitaj celu vest na sajtu Arte << Lazaroto

Produkcija: Institut Anri Poenkare

Tridesetih godina XX veka nadrealista Man Rej otkrio je zbirku matematičkih predmeta u kolekciji Instituta Poenkare. Poput slučajnog susreta mašine za šivenje i kišobrana na stolu za seciranje, taj susret nadrealizma i matematike će iz foto-aparata Mana Reja izaći kao čista lepota ispitivanja odnosa stvarnosti i apstrakcije. Nimalo u službi didaktike i popularizacije, ovaj film nas poziva na putovanje ka imaginarnom, uz dijalog umetnosti i nauke. On pruža vizuelno iskustvo koje odaje počast jednom od najvećih umetnika XX veka.
Pogledaj vesti o: Jutjub

Nastavak na Arte...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Arte. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Arte. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.