Izvor: Piplmetar.rs, 12.Jul.2023, 16:30

MISLILU SU DA JE ROM! Svirepo pretučen glumac usred Beograda, njegova smrt je već DVE DECENIJE MISTERIJA

Čitava Srbija i dalje pamti tragično stradalog čuvenog glumca Dragana Maksimovića, koji je skončao nakon što je brutalno prebijen.
Dragan Maksimović • youtube


Veliki srpski glumac Dragan Maksimović, kojeg su prijatelji i poštovaoci zvali Maksa, >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << preminuo je 4. februara, pre 22 godine, nakon što je brutalno isprebijan 17. novembra 2000. godine. I ovo ubistvo dogodilo se u strogom centru našeg glavnog grada, a oni koji su na smrt isprebijali Maksimovića, i dalje su na slobodi.
Dragan Maksimović
Maksimovića su na Zelenom vencu u Beogradu napali tzv. navijači Rada nakon što je njhov tim izgubio od Obilića. Misleći da je Maksimović Rom, nasrnuli su na njega bez povoda i zadali mu povrede koje će se kasnije ispostaviti kao fatalnim.
Cenjeni glumac preminuo je u bolnici, od posledica prebijanja, a ne samo da je prerano i potpuno nepravedno lišen života, već je njegov lik i delo ponižen na najgori mogući način.
Na inicijativu reditelja Gorana Markovića, na mestu gde je prebijen Maksimović, održan je komemorativni skup 18. novembra 2006. godine, a počinioci su ostali na slobodi.
Maksa je u svojoj bogatoj karijeri ostvario preko 60 uloga u pozorištu, na filmu i televiziji. Debitovao je 1971. godine u Narodnom pozorištu u Beogradu, u predstavi krajnje simboličnog naslova „Majka hrabrost i njena deca“.
Opširnije
Izvor: PulsOnline.rs

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.