Linkovanje u Google Chrome-u postaje mnogo konkretnije!

Izvor: Svet plus, 18.Feb.2019, 11:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Linkovanje u Google Chrome-u postaje mnogo konkretnije!

Kako je YouTube postepeno postajao sve moćnija sila, tako su i snimci na njemu dobijali sve ozbiljniju minutažu. Linkovanje u Google Chrome-u postaje mnogo konkretnije!

Radi lakše razmene zanimljivih sekvenci višesatnih klipova među korisnicima, u platformu je implementirana korisna opcija "Copy video URL at current time", koja u samom URL-u taguje početnu poziciju na koju primalac linka treba da obrati pažnju.

Sličan princip primeniće i Google, >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << ali na tekstualni sadržaj.

Pod nazivom "Scroll to Text", opcija će korisnicima Chromea u budućnosti omogućiti da označe konkretnu reč ili rečenicu teksta na web stranici i proslede link koji vodi direktno do željene pozicije.

Tagovanje se vrši unosom komande "#targetText" u URL. Primera radi, ukoliko je polazna tačka reč "kompjuter", link će sadržati "#targetText=kompjuter". 

U finalnoj verziji, treba očekivati da se ovo vrši kursorom i desnim klikom. Nova metoda naći će se u Chrome Canary (rana faza eksperimentisanja) za nekoliko nedelja, a zasigurno će i konkurencija mozgati na sličnu temu.

 
Pogledaj vesti o: Jutjub

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.