Komunalni policajci koje svi vole

Izvor: Story, 08.Nov.2015, 22:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komunalni policajci koje svi vole

Ivan Zekić, Viktor Savić, Jakov Jevtović i Radovan Vujović, autori humorističke serije Komunalci, otkrivaju čime se rukovode tokom stvaranja i kakvi ih komentari najviše raduju

foto: Luka Šarac

U eri interneta i društvenih mreža, humor se odavno preselio na internet, a ovoga su svesni i uspešni glumci Ivan Zekić, Viktor Savić, Jakov Jevtović i Radovan Vujović, koji su osmislili humoristički serijal Komunalci dostupan >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << na Youtube kanalu. Uz pomoć ekipe koju čine i Ivan Živković, Nikola Popović i Dejan Košanin, ovaj četverac objavio je već pet epizoda ovog humorističkog serijala.

- Izabrali smo internet kao medij zbog ograničenja koja postoje na televiziji, a i ne verujemo da bi neko imao hrabrosti da emituje ono što mi stvaramo. S druge strane, budžeti ne postoje i sve što radimo, za sada sami finansiramo. Takođe, imamo slobodu jer ne postoji fiksni datum emitovanja i trajanja epizode – ističe Viktor, koji zajedno sa svojim kolegama osmišljava scenario ovog serijala.

- Autori smo nas četvorica i reditelj Ivan Živković Žile, a uvek uključimo i nekoga od naših kolega. Dajemo prostor svojim drugarima koji do sada nisu imali priliku da pokažu svoj talenat i šta sve umeju. Mnoge naše kolege poseduju umeće i veće od našeg, ali još nisu imali priliku da ga pokažu – ističe Radovan, a ljudi iz njihovog okruženja imaju samo reči hvale za Komunalce.

- Drago mi je kada čujem da se nekome dopada ovaj projekat, a sve je više i onih koji imaju svoje predloge ili ideje za skečeve koje pravimo. Nemamo scenario i plan rada, tako da su svi dobrodošli sa svojim predlozima i idejama. Nama je ovo više neka vrsta terapije nego posao – govori Zekić, a Jevtović ističe kako im aktuelna dešavanja nisu bila inicijalna kapisla za početak snimanja.

- Ima vrlo malo humorističkog igranog materijala u Srbiji. Kada je smešno, onda se smešno i prenaglašeno glumi, za razliku od stranih autora. Stvaramo sa teškim uverenjima, nema karikiranja i ozbiljno se radi. Ideja je nastala pre svih situacija ili pisanjima o komunalcima i kritika vlasti nije nam bila motiv kada je nastajala serija. Čuo sam da nas i oni pravi komunalni policajci redovno gledaju, pa je šeruju na netu i taguju jedni druge – otkriva Jakov koji se zajedno sa svojim kolegama nada da će uskoro, sa više finansijskih sredstava, napraviti nove epizode.

Piše: Danilo Mašojević

Nastavak na Story...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.