Ko je Anti-Greta?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Feb.2020, 09:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko je Anti-Greta?

Jutjub influenserka i nova mlada nada konzervativaca Naomi Seibt poručila je da Greta Tunberg i ostali klimatski aktivisti "samo doprinose opštoj histeriji".

Nemačka tinejdžerka, koja je dobila nadimak Anti-Greta, poslala je putem svog Jutjub kanala poruku mladoj švedskoj aktivistkinji Greti Tunberg uoči godišnjeg okupljanja konzervativaca na Konzervativnoj konferenciji za političku akciju (CPAC) koja ce >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se održati u blizini Vašingtona.

Naomi Seibt (19), koja za sebe kaže da je "klimatski skeptik" ili "klimatski realista" će govoriti na konferenciji na kojoj će učestvovati i Donald Tramp i potpredsednik Majk Pens, prenosi B92.

Kako piše Gardijan, Seibt s nalazi na platnom spisku Instituta Hartlend, analitičkog centra koji je blisko povezan s Belom kućom i koji negira utvrđena naučna znanja o tome da ljudska aktivnost zagreva planetu, što može imati fatalne posledice u bliskoj budućnosti.

Naučnici, smatra ova mlada konzervativka, preuveličavaju uticaj emisija staklene bašte na klimu planeta.

Naslovi videa koje je objavila na svom Jutjub kanalu kao što su "Klimatske promene - samo prazna priča?", "Žestoka bez feminizma?" i "Poruka medijima - kako se usuđujete?" govore same za sebe.

"Imam vrlo dobre vesti za vas. Ne dolazi smak sveta zbog klimatskih promena. Zapravo, za 12 godina i dalje ćemo biti ovde, ležerno ćemo praviti fotke na svojim iPhone 18s", kaže Seibt u jednom od videa, aludirajući na dramatično upozorenje koje je Tunbergova uputila da imamo još 12 godina da sprečimo klimatsku katastrofu.

CPAC ce biti do sada najveća pozornica na kojoj ce ova Jutjub influenserka nastupiti.

"Alarmiranje čovečanstva pričom o klimatskim promenama predstavlja groznu antiljudsku ideologiju", rekla je.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.