Kako da gledate YouTube na Android Auto u vašim kolima

Izvor: Piplmetar.rs, 14.Avg.2023, 00:30

Kako da gledate YouTube na Android Auto u vašim kolima

Android Auto donosi mnogo neverovatnih funkcija sa vašeg telefona direktno na kontrolnu tablu vašeg automobila, od kojih su primarne GPS i audio kontrole. Omogućen je i režim podeljenog ekrana, ali malo ko zna da možete da koristite YouTube na Android Auto sistemu.
Bilo da volite da gledate smešne situacije sa mačkama, Pecine vlogove ili najnovije podvige MrBeast-a, sada to možete da radite u udobnosti svog >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << automobila. Udobnost zavisi od veličine ekrana i audio sistema koji posedujete, ali je isti u većini slučajeva višestruko bolji od onoga što nudi vaš telefon.
Naravno, pod uslovom da ste negde parkirani, jer ovo nikako nije preporučljivo u vožnji. Napominjemo da vaš potpuni fokus uvek treba da bude na putu tokom vožnje. Opasno je i nezakonito gledati video snimke na bilo kom ekranu dok upravljate vozilom. Pored toga nema posebnog razloga da ne uživate u novoj Benchmark recenziji dok čekate da sleti avion vašeg prijatelja kojeg čekate na parkingu aerodroma.
Da ljudi ne bi dolazili u iskušenje da gledaju YouTube dok voze, Google je izbacio zvaničnu podršku za YouTube na Android Auto, ali postoje dodatne aplikacije sa kojima je to moguće. Ovaj proces ne zahteva od vas da rutujete telefon ili da radite nešto što će poništiti vašu garanciju, već samo da pratite nekoliko koraka kako biste aktivirali YouTube na Android Auto, piše SlashGear.
Preuzmite AAAD Prvo treba da uđete u meni Settings (Podešavanja) na Android telefonu, a zatim pronađete podešavanje koje će vam omogućiti da preuzimate aplikacije direktno iz Chrome pregledača. Ovo morate da aktivirate jer se aplikacija koja vam je potrebna da biste dobili Android Auto na svom telefonu ne nalazi u Google Play prodavnici, što znači da ćete morati da je preuzmete kao APK da biste je instalirali na svoj Android uređaj. Nažalost, mogućnost preuzimanja aplikacija iz Chrome-a je podrazumevano isključena. Neki telefoni ovo podešavanje imaju u okviru Security and Privacy (Bezbednost i privatnost), a zatim App Security (Bezbednost aplikacija), dok se kod drugih može nalaziti u okviru Apps Aplikacije, a zatim u Chrome.


Kada to uradite, preko ovog linka možete da preuzmete Android Auto Apps Downloader (AAAD). Tražite .apk fajl koji se nalazi u odeljku Assets. Nakon preuzimanja potrebno je da instalirate aplikaciju. AAAD je mala prodavnica aplikacija koja sadrži nezvanične Android Auto aplikacije. Ima funkciju premijum naloga, ali daje korisnicima jedno besplatno preuzimanje svakih 30 dana i jedno preuzimanje je sve što vam je potrebno da dobijete YouTube na Android Auto-u. Kada se aplikacija instalira, od vas će biti zatraženo da joj date dozvolu za preuzimanje aplikacija sa nje. Uradite ovo, baš kao što ste uradili sa Chrome.
Preuzmite CarStream Sada kada je AAAD preuzet i instaliran, vreme je da nabavite aplikaciju koja vam je zaista potrebna da biste dobili YouTube na Android Auto: CarStream. Ovo bi trebalo da se nalazi ispod kategorije sa oznakom Multimedia Apps (Multimedijalne aplikacije). Još jednom, uverite se da je ovo prva aplikacija koju preuzimate sa AAAD-a, jer imate ograničen broj besplatnih preuzimanja pre nego što budete morali da kupite Pro verziju. Od vas će biti zatraženo da date dozvolu aplikaciji za čitanje i pisanje datoteka, što morate da uradite da biste preuzeli CarStream. Od vas će takođe možda biti zatraženo da ažurirate AAAD.
Kada se aplikacija preuzme, otvorite je na svom Android uređaju, a zatim pritisnite tri tačke u gornjem desnom uglu i izaberite opciju Settings (Podešavanja). Ovde označite polje pored opcije Enable Desktop mode (Omogući Desktop režim). Kada to uradite, CarStream će raditi više kao klasična aplikacija za browser nego YouTube aplikacija sa Google Play prodavnice. Na mobilnim uređajima interfejs je malo manje prilagođen korisniku, ali je i dalje relativno lak za navigaciju, a postoje dva razloga zašto je ovo bolja opcija.


Prvo, omogućava vam da se prijavite na svoj YouTube nalog da biste izabrali video zapise iz svoje biblioteke. Drugi je da može da pristupi web sadržaju koji nije samo YouTube, tako da niste ograničeni samo na YouTube kada želite da gledate nešto preko Android Auto kada završite sa procesom podešavanja.
Pristupite YouTube na Android Auto Sada kada je CarStream instaliran na vašem Android uređaju, sve što je preostalo je da povežete telefon sa ekranom vašeg automobila i aktivirate aplikaciju. Kada otvorite Android Auto u svom vozilu, trebalo bi da vidite CarStream na listi dostupnih aplikacija. Kada ga otvorite, otvoriće se prozor browsera, koji bi podrazumevano trebalo da ide na početnu YouTube stranicu.

YouTube/iSimplifiedTech
Vama ostaje da se prijavite i potražite video snimke koje želite da gledate ili se oslonite na YouTube preporuke preko ekrana na konzoli vašeg automobila. Dodirom na video snimke u početku će se otvoriti u režimu malog pretraživača, ali sve što treba da uradite je da pritisnete dugme za uvećanje na vrhu ekrana i video će se prebaciti u režim celog ekrana.
To je to! Sada možete da sednete u automobil i gledate YouTube na Android Auto. Verovatno ovo nećete koristiti svaki dan, ali bi mogla da vam bude od koristi sledeći put kada negde poranite ili neko okasni, a vi treba da sačekate u kolima. Samo vas molimo da ovu novootkrivenu funkciju YouTube na Android Auto koristite odgovorno.
Opširnije
Izvor: Benchmark.rs

Pogledaj vesti o: Jutjub

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.