I DRAMA JE NASILjE

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Okt.2018, 13:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I DRAMA JE NASILjE

Ove godine na najvećem regionalnom jutjub festivalu, Balkan tjub festu deca i mladi su imali prilike da se pored lude zabave informišu i edukuju na temu vršnjačkog nasilja

Prvog dana BTF-a Centar za omladinu – TVOJA SRBIJA je organizovao javnu raspravu i panel diskusiju gde su mladi imali priliku da se informišu i razgovaraju na temu vršnjačkog nasilja. Na javnoj raspravi pod nazivom „I drama je nasilje“ govorili su gospođa Snežana Klašnja, pomoćnica ministra >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << omladine i sporta, gospodin Nebojša Pantelić, predsednik Internacionalne policijske asocijacije (IPA), sekcija Srbija i Marija Žeželj, Youtube influenser. Učesnici javne rasprave su svako iz svog ugla govorili o prevenciji vršnjačkog nasilja i složili se da je najbitnije podeliti problem sa nekim iz okoline bilo da je roditelj, prijatelj, zaposleni u školi itd. Na Balkan tjub festu je pored javne rasprave na velikoj sceni održana i panel diskusija sa mladima i roditeljima na kojoj su pored predstavnika IPA-e učestvovali i mladi Youtube influenseri Miloš Bajić „Miloš HD“ i Milica Perić „Kovalska“.

Učešće na Balkan tjub festu predstavlja prvu fazu projekat pod nazivom „Modernim kanalima komunikacije do bezbednijeg okruženja za mlade“ koji se realizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta. Svrha projekta u čijoj realizaciji pored Centar za omladinu – TVOJA SRBIJA kao partner učestvuje Internacionalnom policijskom asocijacijom, sekcija Srbija, je prevencija i suzbijanje vršnjačkog nasilja i nasilja na sportskim terenima kroz osnaživanje i edukovanje mladih uzrasta 15-19 godina na datu temu.

U daljoj fazi projekta u toku novembra realizovaćemo 3 radionice u 3 srednje škole na teritoriji Srbije, tokom kojih će više od 150 mladih proći kroz edukaciju o prevenciji i suzbijanju vršnjačkog nasilja i nasilja na sportskim terenima. U realizovanju radionica će pored članova IPA-e učestovati i popularni jutjuberi, idoli mladih u Srbiji. Krajnje, kreiraćemo i 8-minutni kratkometražni dokumentarni filma i 3 edukativna video klipa koje ćemo predstaviti na završnoj pres konferenciji.
Pogledaj vesti o: Jutjub

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.