Izvor: N1 televizija, 02.Maj.2018, 22:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hiljadu blizanaca na festivalu u Kini

U kineskom gradu Junanu okupilo se hiljadu blizanaca na festivalu koji je posvećen njima.

Izvor: YouTube / CGTN

Festival se održava od 2005. godine i privukao je više od 12.000 blizanaca iz 30 zemalja sveta.

Blizanci imaju svoju paradu, talent show i gala večeru tokom trodnevnog praznika, prenose agencije.

Autonomna regija Mojiang poznata je kao dom blizanaca jer se u njoj rađa neobično veliki procenat blizanaca. Broji 350.000 stanovnika >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << od kojih je više od 1.200 blizanaca.

Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije, šansa za dobijanje identičnih blizanaca je 1:250 i do sada nisu uspeli da objasne ovaj fenomen.

Lokalno stanovništvo tvrdi da je uzrok voda. Prema urbanim legendama, nekoliko vrela ima tajni sastav. Veruje se, da ako žena popije vodu s ovih vrela, povećava šansu da rodi blizance.
Pogledaj vesti o: Jutjub

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Festival hiljadu blizanaca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Maj.2018, 11:23

U kineskom gradu Junanu okupilo se 1.000 blizanaca na festivalu koji je posvećen njima...Festival se održava od 2005. godine i privukao je više od 12.000 blizanaca iz 30 zemalja sveta...Blizanci imaju svoju paradu, talent show i gala večeru tokom trodnevnog praznika, prenose agencije...Autonomna...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.