Google-ov izveštaj o transparentnosti: Sve veći broj zahteva vlasti za podacima korisnika

Izvor: Informacija.rs, 24.Jan.2013, 12:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Google-ov izveštaj o transparentnosti: Sve veći broj zahteva vlasti za podacima korisnika

Podaci koje je objavio Google pokazuju da je broj zahteva vlasti za informacijama o korisnicima servisa ove kompanije veći nego ikad. Google je saopštio da je kompanija od predstavnika vlasti i sudova dobila 21389 zahteva za informacijama o korisnicima što je za 17% više u odnosu na isti period prošle godine, i za 71% više u odnosu na broj zahteva podnetih u istom periodu 2009. godine. Podaci koje je kompanija objavila uključuju i one koji se odnose na video servis YouTube.

Nastavak na Informacija.rs...






Povezane vesti

Četiri milijarde sati YouTube sadržaja mesečno

Izvor: ITsvet.com, 24.Jan.2013

YouTube korisnici gledali su 4 milijarde sati na ovom sajtu mesečno u toku 2012. godine, navodi Nikesh Arora, stariji potpredsednik kompanije Google. Ovaj video servis trenutno je dostupan na više do 400 miliona mobilnih uređaja, naglašava Arora, dodajući da je YouTube servis odlično pozicioniran...

Nastavak na ITsvet.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Informacija.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Informacija.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.