Google Pixel 8 raspakovan i prikazan dva dana pre zvaničnog predstavljanja

Izvor: Piplmetar.rs, 03.Okt.2023, 00:30

Google Pixel 8 raspakovan i prikazan dva dana pre zvaničnog predstavljanja

Uskoro, tačnije u sredu, četvrtog oktobra očekuje nas zvanična premijera novog Google Pixel 8 telefona, a već danas se pojavio video snimak njegovog raspakivanja na platformi YouTube. Curenja informacija kada su u pitanju telefoni dešavaju se sve češće, tako da dok uređaji dočekaju zvaničnu premijeru, većina specifikacija i izgled koji će imati već su poznati javnosti.
U ovom slučaju, snimak u kom osoba raspakuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << maloprodajnu kutiju novog Google Pixel 8 telefona objavio je YouTube kanal PBKreviews u kratkom video formatu zvanom Shorts. Ovaj kanal obično objavljuje video snimke rasklapanja uređaja kao i testove izdržljivosti, pre nego curenja podataka ali sada imamo drugačiju situaciju.
Bilo kako bilo, video koji je objavio ovog puta pokazuje sadržaj kutije telefona u kome se nalaze: USB C na C kabl, USB C na A adapter, kratak vodič i sam telefon.
Boja telefona na snimku je nijansa između zelene i sive, a zvanično ime joj je Hazel. Otpakovani uređaj je u verziji sa 8/128 GB odnosa RAM i memorije za skladištenje podataka.

Više detalja o specifikacijama možete pogledati u još jednom curenju podataka koje je navodno poteklo od same Google kompanije, a objavila ga je GSMArena. Na tabeli su prikazane osnovne specifikacije Google 7 i 8 telefona, kao i poređenje Google Pixel 7 Pro i Google Pixel 8 Pro uređaja.
Tabela uključuje uporedni prikaz predloženih cena proizvođača, gde se vidi da je osnovni model 700 dolara, odnosno 100 dolara skuplja nego model iz prethodne serije, dok je Pro varijanta zadržala istu cenu kao i prošle godine, odnosno 900 dolara.

GSMArena
Ispod cena nalaze se i imena procesora koje novi i prošlogodišnji modeli nose, pa tako vidimo da je nova serija opremljena Google Tensor G3 čipom sa 8 u osnovnoj, odnosno 12 GB RAM-a u Pro varijanti. Konfiguracija u ovom slučaju je ista kao i prethodne godine, s tom razlikom da prethodnu seriju pokreće Tensor G2 čip.
Brzina osvežavanja ekrana na osnovnoj varijanti biće 60-120 Hz, dok je na Pro modelu 1-120 Hz. Na tabeli su upoređeni i sistemi kamera koje svaki od četiri pomenuta telefona nose, a da li će zvanično biti takvi videćemo za tačno dva dana.
Opširnije
Izvor: Benchmark.rs

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.